Het schietspel Apex Legends heeft een maand na de release 50 miljoen spelers wereldwijd, meldt directeur Vince Zampella van studio Respawn Entertainment op Twitter. Zal dit een record zijn?

Ruim 50 miljoen spelers hebben Apex Legends gespeeld sinds het werd uitgebracht. De gratis game die te downloaden is voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC kwam op 4 februari beschikbaar en bereikte binnen acht uur al een miljoen spelers(!).
Wtf?! En dat is nog niet alles. Na drie dagen had het schietspel 10 miljoen spelers en na de eerste week stond de teller op 25 miljoen. En recent postte Vince Zampella op Twitter dat er al ruim 50 miljoen spelers de game hebben gespeeld.

Reactie van Vince Zampella, directeur van Respawn Entertainment:

“Thank you to the 50 million players that have shown up in the first month since Apex Legends launched! You have all made this something special and there’s much more to come!”

Apex Legends is een game die heel goed te vergelijken is met het populaire schietspel Fortnite. Net als Fortnite is Apex Legends zeer populair geworden door de battle-royalemodus. In Apex Legends spelen zestig spelers in teams van drie op een eiland waar ze worden gedropt. Je verzamelt wapens en armour en probeert de vijandige teams uit te schakelen. Het team dat als laatste overblijft wint. Fortnite is wat kindvriendelijker in tegenstelling tot Apex Legends die een stuk realistischer is. De leeftijdsindicatie van Apex Legends is vanaf 16 jaar en bij Fortnite vanaf 12 jaar. Dus je zou zeggen dat kinderen en tieners veel Fortnite spelen. Klopte ook, maar sinds de lancering van de gratis game is dit aan het verschuiven. Laatst publiceerde RTL Nieuws een artikel over kinderen die massaal Apex Legends spelen. Lees het artikel hier.
Ondanks dat de game gratis is verdienen de makers er wel geld aan. Ze verdienen namelijk aan in-app-aankopen die spelers kunnen doen, zoals kostuums en skins voor wapens.

Het is bizar dat een game na release al zoveel spelers heeft. Ik zou haast niet weten welke andere game zoveel spelers heeft. Concurrent Fortnite heeft volgens de recente cijfers ruim 200 miljoen spelers, waarvan op één dag 8,3 miljoen spelers gelijktijdig spelen. Maar de game bestaat sinds eind juli 2017, dus dat is op zich niet zo gek. Wel las ik dat Call of Duty: Black Ops 4 meer actieve spelers wist te verzamelen in het openingsweekend, maar om hoeveel spelers dit gaat is onduidelijk.
En wat dacht je van World of Warcraft. Ooit een populaire online game waar meer dan 12 miljoen spelers actief waren zes jaar na release. Maar ook daar verliest Blizzard spelers. Als ik de cijfers mag geloven dat is het aantal actieve spelers gedaald van 3,2 miljoen naar 1,7 miljoen spelers.

Dus is er een game die een maand na release zoveel actieve spelers heeft zoals Apex Legends, behalve Fortnite? Nee. Maar ik denk echt dat Apex Legends de cijfers van Fortnite gaat verbreken. En wel heel snel, want op Twitter belooft Vince Zampella nog veel meer goeds voor de game.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.