Eten…wie houdt er niet van? Een van de basisbehoefte van het leven en tevens een luxe. Heerlijk in een restaurant zitten en genieten van dat verrukkelijke eten. Ik zeg: genieten! In de simulatiegame Chef: A Restaurant Tycoon Game ben jij kok in jouw restaurant en bepaal jijzelf wat er op de menu komt.

Ik vind het heerlijk om een simulatiegame te spelen. Waarom? Ze zijn tijdloos, geen druk en vrijheid om zelf dingen te creëren. Dit krijg ik ook van de restaurant tycoon game Chef. De ontwikkelaar achter deze verrukkelijke game The Inner Void lanceerde recent een early access op Steam.

In de early access kan je de game vroegtijdig spelen, voordat die officieel gereleased wordt. Je moet wel rekening houden dat je in de early access dingen tegen kan komen die nog niet naar behoren werken. Met behulp van feedback geven aan de ontwikkelaar kunnen zij dit oplossen door middel van een patch. Spelers doen dit en Inner Void past dit aan.

Goed. Terug naar de game. In Chef ga je aan de slag als een beginnende kok met 0 komma 0 ervaring van een restaurant houden. Het enige wat je hebt is wat zakgeld en een ambitieuze droom: wereldberoemde meesterkok worden. De missie is pittig, maar je gaat ervoor. Je moet als eerste een personage creëren en kiezen welk type keuken je gaat serveren aan de bezoekers. De game beschikt over een divers aantal keukenopties waar je uit kan kiezen. Een steakhouse, Italiaans of ga je liever vegetarische gerechten serveren. Alleen jij maakt de keuze. Wanneer je je kookvaardigheden ontwikkelt, ontvang je beloningen en eigenschappen die je vervolgens kan gebruiken in je restaurant.

Top. Het concept is er. Nu kan ik het restaurant aankleden met behang en vloerbedekking en passende meubilair en decoraties. Zo wordt het restaurant levendiger. Wat hebben we nog meer nodig dan alleen een menu en inventaris? Oh ja, we hebben personeel nodig. Hulpchefs en bedieningen zodat je meer bezoekers tegelijk kan helpen zodat de klanten kunnen genieten van jouw bereide eten.  Neem ze aan en train ze.

Ja, Chef behoort tot een van mijn favoriete simulatiegames. De game is makkelijk onder de knie te krijgen en bevat een hoeveelheid opties om creatief te zijn. Wat ik ook fijn vind, is dat je begint met niks. Nou, niet helemaal. Je hebt een kleine ruimte weten te bemachtigen en wat zakgeld op zak. Het enige waar je, je druk om hoeft te maken is dat jouw restaurant een van de ‘s werelds beste wordt. Het voelt net of je, je eigen zaak aan het runnen bent. En om het spel nog wat uitdagender te maken, zijn er speciale evenementen toegevoegd op basis van de door jouw gemaakte keuzes.

Benieuwd naar de game? De early access van Chef: A Restaurant Tycoon Game is nu beschikbaar op Steam.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.