Als je de tekenfilms verplicht mee moet kijken met je kinderen ben je ongetwijfeld op de hoogte hoe de zaken lopen in Paw Patrol. Ook weet je dan wel welke Paw Patrol pups welke vaardigheden hebben. Met het spelen van het Paw Patrol – On A Roll spel is deze kennis wel handig, zodat je kinderen weten wat er gaat komen. Geen klus is te groot, geen pup is te klein!

Zo heb ik wel eerst het spel zelf, alleen gespeeld om te kijken of het geschikt is voor mijn kinderen van 3 & 6 jaar! Ik kan er vrij duidelijk over zijn, dit spel is zooooo makkelijk!! Je gaat van A naar B en moet naast het lopen wat springen over obstakels. Maar het is wel leuk aangekleed en een feest van herkenning voor de Paw Patrol fans!

Alle pups moeten zich zoals gewoonlijk verzamelen in de uitkijk, deze keer zijn ook Everest en Tracker van de partij. Daarna wordt de missie uitgelegd door Ryder, de baas van de pups. De missies worden op dezelfde manier uitgebeeld zoals je in de tekenfilm kan zien en lekker herkenbaar. Als de missie is gedeeld verteld Ryder welke pups aan deze missie mee gaan werken en wat er van ze word verwacht.

Dan is het tijd om op pad te gaan naar de plek van de missie. Dit kan overal zijn in en om avonturenbaai. Zo ga je naar de bergen, onder water, de lucht in maar ook moet je naar de haven door de sneeuw en kom je nog op de boerderij van boerin Yumi. Tijdens elke missie krijg je te maken met twee of meerdere pups die elkaar helpen om het probleem op te lossen.

Tijdens een level verzamel je zoveel mogelijk pupkoekjes, nu heb je in het eerste deel van de missie 100 die je kunt verzamelen en in de tweede helft heb je ook nog eens 100 om te verzamelen. Heel flauw als je die niet weet te verzamelen en dan geen platinum beoordeling krijgt. Voor kinderen is dit natuurlijk weer ietsjes anders, hoewel mijn dochter van 6 jaar toch best fanatiek was in het verzamelen. Naast deze pupkoekjes verzamel je vijf gouden puptags die ergens in de level te vinden zijn. Vaak geeft Ryder het al wel aan dat hij het idee heeft dat er eentje in de buurt te vinden is. Als je deze hebt verzameld krijg je een kleine verrassing te zien.

Tijdens de missie krijg je te maken met de vaardigheden van de pups. Zo kan Zuma goed in het water zijn ding doen en Skye juist weer in de lucht. Marshall is de brandweer pup die ook eerste hulp kan verlenen en zo hebben ze allemaal hun ding waar ze goed in zijn om de missie tot een goed einde te brengen. Zoals ik al aan heb gegeven ga je van A naar B en heb je diverse obstakels waar je op moet springen, of door het gebruik van de speciale vaardigheden verder moet gaan komen.

Ik moet toegeven dat het personage van Ryder lichtelijk op mijn zenuwen kan gaan werken omdat hij telkens de boodschap herhaalt. Hij blijft zeggen dat je koekjes kan verzamelen, of dat er een puptag te vinden is en tijdens de uitleg van de missie kan je deels verder klikken om cinematics te skippen. Wat ik wel jammer vind is dat je de pups zo weinig hoort. Of eigenlijk te weinig! Als ze tijdens het gebruik van een vaardigheid iets uit hun handige rugtas nodig hebben blaffen ze altijd.. Nu zie je ze wel blaffen, maar hoor je het niet, terwijl dit juist nog meer herkenning geeft aan het spel.

Het is allemaal erg makkelijk. Ik heb op de PlayStation 4 mogen spelen en je gebruikt je linker stick om je pup te besturen. Met de vier specifieke knoppen rechts kan je de vaardigheden inzetten en springen. Meer is er niet en meer is ook niet nodig. Je kan ook niets verkeerd doen want als je een vaardigheid moet gebruiken en je kiest het verkeerde icoontje, dan is er niets aan de hand en probeer je het gewoon nog een keer. Lekker laagdrempelig en ook mijn zoontje van 3 jaar kan zich er mee uit de voeten.

Conclusie:
Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen erg weinig op de consoles mogen spelen, dus voor nu is het best goed gegaan en is het principe vrij duidelijk. Hoewel de game in het Engels is scheelt het dat ze weleens naar Paw Patrol op de TV kijken en dus weten wat ze moeten doen nadat de missie door Ryder is gedeeld. De pups zijn erg populair onder kinderen en doordat het herkenbaar is voelen ze zich al snel thuis. Een gemiste kans is dat je de pups niet hoort blaffen als ze iets nodig hebben uit hun rugtas. Verder kan je eigenlijk niets verkeerd doen in het spel en is het voor kinderen makkelijk om te spelen, hoewel het voor de kids een uitdaging kan zijn kan je als ouder zijnde het erg gemakkelijk vinden. Hoewel ik een aantal levels heb gespeeld en niet alle pup koekjes heb weten te verzamelen is het vermakelijk genoeg.

Gezien de leeftijd waar het spel voor is, de herkenbaarheid en de besturing durf ik de game zeker een 8.5 te geven! Als het aan mijn kinderen zou liggen moest Paw Patrol – On A Roll toch echt een 10 krijgen, maar daarvoor zijn er vanuit mijn visie nog wel wat dingen die aangepast kunnen worden voor ik dat uit ga delen. Toch nog een mooie voldoende en een Pink Prize!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.