Als je niet aanwezig bent tijdens de Dutch Comic Con in de Jaarbeurshal in Utrecht ben je misschien te vinden op Bright Day. Een evenement die over diverse tech gaat en ook voor ons al gamers best interessant kan zijn. Hoewel bijna alle tickets uitverkocht zijn, kan je nog wel op zaterdag avond een bezoekje brengen, mits je op tijd je tickets aanschaft!

Tijdens Bright Day werken ze met ‘Flights’, zo heb je op zaterdag 24 november in de ochtend Flight 1 en de middag Flight 2. Voor de zaterdagavond, Flight 3, zijn op moment van schrijven nog wel tickets te koop. Voor elke Flight zijn er verschillende programma’s en als je al op de hoogte was van BrightDay dan heb je ongetwijfeld de tickets al weten te bemachtigen voor jouw favoriete programma.

Ik pluk er in elk geval een paar highlights uit, die je er komend weekend kunt vinden.

Nintendo

Het moment om kennis te maken met Nintendo Labo, of Mario Party op de Nintendo Switch! Het hele weekend zijn ze van Nintendo aanwezig.

Ubisoft & Rainbow Six toernooi

Tijdens het weekend kan je bij Ubisoft niet alleen de Rainbow Six matches bewonderen ook nemen ze diverse games mee om als een van de eersten uit te proberen.

Trials Rising – Deze game komt pas in februari 2019 uit maar is op Brightday al speelbaar in de gaming car van Trust Gaming! In deze motorgame kan je de gekste stunts doen en kan je zelf met zijn twee man op één motor racen in de tandemmode.
Starlink Battle for Atlas – In Starlink: Battle for Atlas ben je onderdeel van een groep van heldhaftige Interstellar-piloten, die het sterrensysteem van Atlas proberen te bevrijden van Grax en the Forgotten Legion, een slechte robotgroep. Starlink: Battle for Atlas biedt een nieuwe gameplay-ervaring: wanneer je wilt spelen, bouw je je eigen modulaire Sterrenschip, plaats je die op je controller en neem je deel aan epische ruimtegevechten!
The Crew 2 – In The Crew 2 is heel Amerika je speelveld en kan je racen met auto’s, vliegtuigen, motoren, monster trucks en boten!
Assassin’s Creed Odyssey – Word een Griekse legende in Assassin’s Creed Odyssey en bepaal je eigen lot!

Op zaterdagmiddag en -avond worden de Rainbow Six Benelux League wedstrijden gespeeld, waarbij de teams strijden om een prijzenpot van €7.500,-. Het commentaar zal in handen zijn van Rainbow Six-grootheden Kixstar, Milosh, Z1ronic, Hap en Pengu.

ESL Dutch Championship

Tijdens Bright Day zullen er diverse wedstrijden gespeeld gaan worden voor de games League of Legends, Counter-Strike: GO en Rainbow Six. Voor deze games is er een prijzenpot te verdelen van zo’n €20.000,- en de Counter-Strike winnaars plaatsen zich meteen voor de ESL Pro European Championship.

Programma:

Zaterdag: 09:00 – 13:00: CS:GO finals
Zaterdag: 14:00 – 18:00: Rainbow Six semi-finals
Zaterdag: 19:00 – 23:00: Rainbow Six finals
Zondag 09:00 – 13:00: T.B.A
Zondag: 14:00 – 18:00: League of Legends finals

Deelnemende teams CounterStrike:

mCon esports
Profiteurs
AETAS Esports
REXO Gaming
Sh4ky Aim
VAE Victis
Rexo Academy
Stroopwafel Shooters

Deelnemende teams League of Legends:
New Dynasty
Echo Zulu
mCon esports
Damage Incorporated
Toxic Falcons
Noot Noot eSports
Team Arcade
Team LEGION

Royalistiq

Roy is een bekende Fortnite speler van Nederland. Hoe is het nu om Roy te zijn? Hij komt live gamen het hele weekend en je kunt luisteren naar zijn comments tijdens een solo of duo game van Fortnite.

NK Snake

Wie heeft dit niet op zijn telefoon gehad? Nokia Mobile organiseert het NK Snake. Je kunt meedoen met je mobiel of via je desktop. De game loopt via Facebook en dat heeft vast iedereen wel. De voorondes en finale worden tijdens het evenement gespeeld. Ik weet niet óf het nog mogelijk is om mee te doen, maar wellicht is er nog een mogelijkheid en kan je je wenden tot deze pagina op de website van Bright Day

Zo is er nog heel veel meer te beleven op het gebied van technologie, en zullen we hier in de toekomst eerder over berichten zodat je op tijd je tickets aan kunt schaffen.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.