Als je op zoek bent naar een relaxte en mooie korte puzzelgame, zoek dan niet verder en lees mee met deze Free to Play Friday.

Soms sneup ik wat door de Steam winkel en ga ik op zoek naar gratis spelletjes, waarbij degene die mij aanspreken vaak puzzelgames zijn. Tijdens het zoeken is het voor mij hetzelfde als het zoeken naar een nieuw boek. Ik kijk naar de titel en de kaft (in dit geval het plaatje op Steam) en als dat me aanspreekt ga ik meer lezen. Soms heb je van die games die je direct in het oog springen en dat was in dit geval The Navigator.ย In The Navigator moet je als mannetje van het schip naar een soort portaal in de vorm van een spiraal zien te navigeren. Je gebruikt daarvoor de WASD of pijltoetsen om jezelf voort te bewegen en de spatiebalk om een anker uit te gooien. Dit anker kun je uitgooien naar een planeet in de buurt en kun je over de lijn van het anker naar die andere planeet toelopen. Als de planeet kleiner is dan degene waar je op staat, kun je deze ook nog naar je toetrekken. De eerste puzzels zijn vrij simpel, maar ze worden wel lastiger naarmate je vordert en er steeds nieuwe aspecten worden toegevoegd, zoals een lichtstraal die de zon moet bereiken voordat je door het portaal kan.

Ik schrijf vaker reviews over games die een wat kunstig uiterlijk hebben, ik hou daar wel van en zeker als het goed bij de sfeer van de game past. Ook in The Navigator past het aquarel en artsy uiterlijk heel goed, want het maakt het oplossen van de puzzels een stukje relaxter. Op de achtergrond krijg je ook nog wat rustgevende muziek cadeau en klinkt er een blije windgong als je het level het opgelost. The Navigator is niet heel ingewikkeld en als je puzzelen gewend bent en leuk vindt dan kun je er vrij snel door heen. Het bleef voor mij wel vermakelijk, mede doordat het er mooi uit ziet en doordat de puzzels wel te overzien zijn. Voor een beginnende puzzelaar is het misschien precies goed. Het tempo waarmee het mannetje loopt en het anker uitgegooid wordt had van mij wel wat sneller gemogen. Als je namelijk veel heen en weer moet duurt het soms wel lang voordat je uiteindelijk bent waar je wil zijn (of ik ben gewoon ongeduldig). The Navigator is een leuke Free to Play game en geeft je wat vermakelijke puzzeltijd en geeft het oog ook nog wat. Een aanrader voor zowel de beginnende als gevorderde puzzelaar als je het mij vraagt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.