Waar Is Wally? bekend mee? Zoek het bebrilde mannetje met rood / wit gestreept T-shirt en blauwe spijkerbroek in een enorme menigte. Velen zijn er verrot op, incluis moi! Nu verschijnt er (zeer binnenkort al!) een versie voor de Switch en hij is nog van Nederlandse makelij ook. Leuheuk en ook nog eens Switch (digital) only!!

Zoek naar verborgen mensen in interactieve, handgetekende miniatuur-landschappen. Doorzoek tenten, baan je een pad door de bossen, open deuren en krijg het aan de stok met heuse krokodillen. Wat kun je verwachten? Nou…. 25 handgetekende gebieden, meer dan 250 targets die je moet vinden, meer dan 1600 geluidseffecten, meer dan 400 unieke interacties, et cetera.

Het spel van illustrator Sylvain Tegroeg en game-maker Adriaan de Jongh kwam in 2017 al op de markt voor de smartphone (zowel Android als Apple) en Steam. Hidden Folks was (lees: is) dermate populair dat het al een waslijst aan prijzen heeft ontvangen, waaronder de Apple Store: iPad Game Of The Year Award 2017.

Vooruit: even een beetje oefenen dan! Onderstaand een tekening die je zo maar eens zou kunnen verwachten.

Van zoekplaten en spelletjes (denk aan DS spelletjes als Hidden Objects) ben ik sowieso al fan, maar wanneer dat ook nog eens interactief kan op de Nintendo Switch sla je helemaal twee vliegen in één klap. Dat je echt op zoek moet gaan en dingen open kan maken op zoek naar het bewuste karakter of item maakt het geheel net iets leuker en uitdagender. Of je nu 10 bent of 66, alle leeftijden kunnen plezier beleven aan Hidden Folks. Daarnaast is het spel ook tijdloos en kun je hem er altijd even bijpakken om op zoek te gaan.

Uren zoekplezier garant met Hidden Folks! Vanaf 31 oktober kun je op zoek gaan en dat exclusief op de Nintendo Switch (digital only) en tot die tijd kun je alvast opwarmen met de trailer.

Bron: Nintendo.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.