Op 18 november 1928 (jawel zo lang geleden) maakte Mickey Mouse zijn entree in Steamboat Willie en tot op de dag van vandaag zijn wij Walt Disney daar zeer dankbaar voor. Een verjaardag hoort natuurlijk gevierd te worden en daar spelen diverse bedrijven handig op in.

Het gratis spelletje Disney Magic Kingdoms speelt in op de 90ste verjaardag van oppermuis Mickey Mouse met een update. In een vrij korte livest(r)eam werd aangekondigd dat we ons weer in 1928 wanen en we dus  teruggaan naar Steamboat Willie.

In een eerder artikel heb ik al aangegeven hoe leuk Disney Magic Kingdoms is. Het blijft daarnaast ook vernieuwend dat blijkt uit de vele updates die het spel toevoegt. In het kort wat we van de Steamboat Willie- update kunnen verwachten. Zo zijn er drie nieuwe kostuums, in Steamboat Willie zwart/wit stijl toegevoegd voor zowel Mickey, Minnie en Pete. Gelukkig zijn de kostuums permanent te verkrijgen en dat scheelt een hoop stress en ellende, MAAR… let op! Van 14 november tot en met 23 november zijn ze wel gemakkelijker te krijgen.

Iedere dag worden er namelijk free gifts (in dit geval fabric) weggegeven tijdens de dagelijkse login. Mocht je dit niet redden dat zijn de stofjes vanaf 23 november te verkrijgen in Merlijn’s winkel, hier heb je echter wel genoeg elixer voor nodig. Elixer krijg je door items – ongewilde en overtollige decoratie – aan Merlijn te verkopen.

Mickey’s kostuum is het gemakkelijkste te verkrijgen en hierna kun je mede door Mickey in zijn classic kostuum te hijsen tokens sparen voor Minnie’s en Pete’s kostuum.

Natuurlijk is het met enkel kostuums vrijspelen niet heel leuk en om de update nog net ietsje leuker te maken zijn er ook een attractie en concessie stand aan de update toegevoegd. De steamboat Willie attractie is vrijgekomen! Een waar pareltje, echter is dit pareltje enkel te krijgen uit een platina kist – uitbroeden van deze kisten duurt 24 uur en ze zijn vrij zelden in je park te vinden. Dit is dan wel weer een domper helaas. De concessie stand daarentegen is helemaal gewild, aangezien die tijdsgebonden is en enkel tijdens het evenement te krijgen is.

Kortom: van 14 tot en met 23 november is er weer genoeg te beleven (en soms stressen) in Disney Magic Kingdoms. Nog niet bekend met het spel? De basics kun je hier teruglezen.

© Disney Magic Kingdoms
© Disney / Pixar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.