Zoals je hier kan lezen kon ik niet wachten tot Formule 1 2018 uit zou komen. Hij is nu al even uit en ik heb de kans gekregen om hem te spelen en wat een top game is het geworden! Formule 1 vergt eigenlijk geen uitleg, zeker niet sinds Max Verstappen mee doet, maar voor de leek Formule 1 is een wereldkampioenschap in de hoogste klasse van de autosport. In 1950 is de Formule 1 opgericht en ook het spel is al jaren populair.

In 1976 kwam de eerste game versie van Formule 1 in de wereld in de arcadehallen en sindsdien is het te spelen geweest op de PlayStation 1, 2, 3 en nu natuurlijk ook op de PlayStation 4, maar ook de Xbox One en PC. In de afgelopen jaren is het streven om de Formule 1 game zo realistisch mogelijk te maken. Weg zijn de pixels en over gras rijden zonder gevolgen. Als je nu even naast de baan schiet heb je ook meteen schade, je kan niet meer afsnijden (ja ik pakte de chicanes zo af en toe even mee). Zelfs de kleinste beweging kan er nu voor zorgen dat je van de baan af vliegt. Het is nu niet alleen meer een spel voor de ontspanning, het vergt complete concentratie.

Ik zal meteen toegeven dat ik niet de beste Formule 1 speler ben en je mij dus ook niet zal zien in een E-battle, maar ik haal er wel heel veel plezier uit om mijzelf te verbeteren. Formule 1 wordt elk jaar weer beter en dit jaar is hij voor mijn gevoel erg realistisch dat je bij jezelf denkt, wat kunnen ze nu nog beter maken? Alle updates van het echte seizoen zijn ook doorgevoerd in het spel, teams, coureurs, maar ook die balk die je op tv ziet. Een extra cockpitbescherming die verplicht gesteld is voor het geval een coureur in een ongeluk komt en gaat rollen, maar deze beschermende maatregel zit wel in je beeld, irritant, maar wel realistisch.

Wat nog meer nieuw is in deze versie van Formule 1 is het gebruik van het Energy Recovery System. Je bouwt je eigen energie op door te remmen en gas los te laten, dit kan je dan gebruiken om een extra boost te geven aan je wagen. Dit kan samen met een goede DRS ervoor zorgen dat degene achter je, je niet in kan halen. Een extra tactische toevoeging die niet voor de onervaren racer is, maar wel echt iets extra’s geeft voor de die-hard racer. Je kunt de ERS ook automatisch laten bedienen zou je het te ingewikkeld vinden. Dat is sowieso fijn aan de Formule 1 game, je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf te schakelen, maar de echte racers kiezen hier natuurlijk wel voor. Daarnaast kun je spelen met je brandstofmix, je pitstopstrategie en je moet natuurlijk om je banden denken!

Het leukste om te doen voor mij is de career modus, inclusief tutorial en trainingsprogamma. Hier krijg je de mogelijkheid om jezelf te verbeteren in je seizoen en om het realistischer te maken is niet alleen het racen belangrijk. Je wordt, net zoals de echte coureurs, aan het einde van de race geïnterviewd. Je hebt de keuze tussen een aantal antwoorden en deze hebben gevolgen. Zo kan je, je team afvallen of bijstaan, schuld op jezelf nemen en de fans bedanken. Nu bijna alle games een keuze modus heeft die gevolgen heeft voor het spel kon Formule 1 niet achterblijven denk ik, maar echt noodzakelijk was het nou ook weer niet voor mij. Het maakt de career modus wel realistischer aangezien het voor coureurs de harde werkelijkheid is dat alles wat ze zeggen in interview gevolgen kan hebben, dus denk om je reputatie! Naast de career modus kun je de races ook gewoon los racen, dit is ook de beste manier om beter te worden. Je kunt gewoon offline tegen jezelf en de computer strijden, maar ook online.

Amber haar oordeel:
Formule 1 2018 is zoals de eerdere games, maar toch weer een stukje beter. Codemasters heeft hard gewerkt om het zo realistisch mogelijk te maken en de graphics zien er geweldig uit. Elk hobbeltje of stukje gras wat je meepakt voel je en heeft gevolgen voor de rest van je race. Daarnaast herken je de coureurs en hun karakteristieken. Al met al zeker een aanrader als je van de reeks houdt!

+ Goede graphics
+ Vernieuwing
+ Realistisch
– Veel menu’s
– Interview gedeelte mag interessanter

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.