Sinds de komst van Max Verstappen heeft de Formula 1 een andere betekenis gekregen. Verstappen heeft 7 prachtige records op zijn naam en daar mag je best trots op zijn. Het seizoen is al een tijdje bezig en met F1 2016 beleef jij alles mee wat de coureurs ook meemaken. Word jij de nieuwe Grand Prix winnaar of kom jij niet verder dan de pitstop?

img_f12016_foto1

Mijn F1 carrière kan nu eindelijk van start gaan. Ik heb een keuze uit allemaal mugshots van mannen voor mijn personage. Ik mag zelf een naam bedenken en mijn nationaliteit, nummer en eigen helm maken. In het kiezen van je helm ben je veel vrijer in dan van het kiezen van je coureur. Nu is het grote moment daar, bij welk team sluit ik mij aan? Wordt het een team met hoge verwachtingen zoals Redbull en Ferrari of wordt het een team met iets minder hoge verwachtingen zoals Sauber. Ik volg mijn leeftijdsgenoot Max Verstappen op en kies voor Redbull Racing. Na een praatje te hebben gemaakt met mijn agent teken ik voor Redbull Racing. Ja ja, ik heb hele hoge verwachtingen van mijzelf.

img_f12016_fotohoofden

Ieder weekend wordt er een wedstrijd gereden. Dat is bij het echte Formula 1 zo en dat is ook bij F1 2016 het geval. Dit betekend dat er vooral flink moet worden geoefend op de baan. Na drie verschillende oefeningen en een kwalificatie kan de race beginnen. Je mag zelf bepalen hoelang deze race duurt, dat kan verschillen tussen 5 of 70 rondjes. Als de race is afgelopen volgt de prijsuitreiking. Die is net zo leuk als in het echt met huldiging en champagne uiteraard.

img_f12016_foto2

Doormiddel van oefeningen en racen goed te rijden krijg je punten. Met deze punten kan je onderdelen voor je F1 racewagen kopen of verbeteren. Als je net zo’n roekeloos rijgedrag hebt als ik komen sommige upgrades goed van pas. Ik ben een voorstander van snelheid maar ik moet wel op tijd remmen. Ongelukken kunnen heel snel gebeuren als je met 22 coureurs op 1 baan rijdt. Gelukkig kon ik mijn camera view aanpassen van first person naar third person zodat ik om mijn wagen heen kan kijken.

Je moet niet alleen op de baan en op je concurrenten letten, er zijn ook statistieken van je racewagen. Deze geven temperaturen, schade, brandstof en nog meer essentiële dingen aan. Het is dus heel belangrijk goed op je wagen te letten zodat je op tijd de pitstop in kan en weer helemaal fris en fruitig verder kan rijden. Het is ook belangrijk dat je met de juiste banden weet te rijden want het weer kan nog wel is veranderen.

img_f12016_foto3

F1 2016 kent een goede multiplayer functie. Wat ik er goed aan vind is dat er snel spelers van je niveau worden gevonden en deze spelers als een soort ghost op de baan rijden. Hierdoor kunnen spelers nooit vervelend gaan doen door je bijvoorbeeld expres een duw te geven. Helaas is er geen splitscreen mogelijkheid dus moet je vriend het spel zelf ook kopen om mee te kunnen rijden. Het is wel mogelijk om om de beurt tijdritten te rijden.

review_cijfer_8.3Over het algemeen ziet de game er heel realistisch uit. De F1 racewagens zien er mooi uitgewerkt, als je schade hebt wordt dat ook zeer realistisch vertoont. De banen hebben ook een mooie uitwerking gekregen alleen mag het publiek en de gezichten van de personages beter uitgewerkt worden. De coureurs zijn goed te herkennen alleen hebben ze maar één gezicht wat ze kunnen trekken en ziet dit er nog al plat uit. F1 2016 is voor iedereen een uitdaging. Met maar liefst 7 verschillende moeilijkheidsgraden kan het ook haast niet anders.

+ Diversiteit van moeilijkheidsgraden en het aantal opties die je aan kan passen.
– De personages zien er nep uit.
Kopen als je: vindt dat racen ook voor vrouwen is.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.