Formule 1 is zo’n spel wat elk jaar uitkomt en daarom soms wat ondergesneeuwd raakt onder de nieuwe games van tegenwoordig, maar Formule 1 2018 belooft een hele goede editie te zijn!

Ik volgde de Formule 1 al trouw als kind met mijn vader en broer op de bank en tegenwoordig nu ik op mijzelf woon nog steeds. We spreken alsnog vaak af om het met zijn allen te kijken bij mijn ouders, maar soms is het op zulke rare tijden dan kijk ik het lekker op mijn eigen bank. Ik moet toegeven dat het sinds Max Verstappen mee doet, en het zo goed doet, het wel een extra element gegeven heeft om te kijken, maar ik kijk het ook als hij er al uit gevlogen is. Nu speel ik de game al net zolang als dat ik Formule 1 kijk, maar ik heb wel een aantal edities overgeslagen. Mijn eerste Formule 1 game was op de PlayStation 2 en ik speelde altijd tegen mijn broer. Ik had wel vaak wat moeite met op tijd remmen en sneed af en toe stukjes baan af, waar je toen nog mee weg kwam. Tegenwoordig moet je wel echt goed rijden wil je een beetje meedoen!

De toevoeging van klassieke auto’s was vorig jaar een succes en ik moet toegeven dat ik het ook heel erg leuk vind. Een soort nostalgie naar de auto’s van toen, maar ook herinnering aan de legendes die erin reden. Zo komen in Formule 1 2018 weer klassieke auto’s en in dit geval “de Brawn” en de 2003 Williams! Bij de “Brawn” denk je meteen aan Rubens Barrichello, maar vooral aan Jenson Button die er zes overwinningen mee wist te behalen daarnaast kreeg het meerdere constructeurs titels en won een dubbel wereldkampioenschap in het enige seizoen als team, een legende dus. De Williams uit 2003 is uit de tijd dat Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya voor Williams reden. Juan Pablo Montoya behaalde 8 podiums op rij in deze auto.

Verder heeft Formule 1 2018 verbeterde visuals en realistischer vormgeving door herziene systemen voor verlichting, lucht, wolken en atmosferische omstandigheden. De game zal overtuigender dan ooit zijn, mede doordat je als speler verschillende instellingen kunt kiezen voor de krachtige interne verbrandingsmotor. Dankzij de toevoeging ERS krijgt de speler een nog authentiekere Formule 1 ervaring en zullen de races spannender dan ooit worden. Zeg nou zelf dat klinkt toch goed? De klassieke auto’s zien er ook echt geweldig uit! We moeten wel nog even wachten, want Formule 1 2018 komt uit op 24 augustus 2018 voor PlayStation 4. Xbox One X, PC. De tijd kunnen we gelukkig doden door Formule 1 2017 te spelen!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.