De kleine, vrolijke paddenstoel is terug met Captain Toad: Treasure Tracker voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS. In deze preview nemen we de oude formule met je door en laten we je ook weten wat er toegevoegd wordt aan de versie voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS.

In Captain Toad: Treasure Tracker speel je als Captain Toad of zijn vriendinnetje Toadette, twee vrolijke paddenstoelen uit het Mushroom Kingdom en vrienden van Mario. Ze moeten in alle puzzelachtige levels op zoek naar de alom bekende Power Star die je naar de volgende puzzel brengt. Maar een echte schatzoeker vertrekt natuurlijk niet zonder diamanten en daarom zijn er in elk level drie Super Gems te vinden. Voor de echte puzzelaar kun je het level ook nog onder speciale voorwaarden proberen te halen. De eerste puzzels lijken misschien simpel, maar naarmate je verder komt in het avontuur wordt alles steeds moeilijker en is het vinden van al die schatten lang zo makkelijk nog niet. Daarnaast kan Toad ook niet springen (misschien door zijn zware rugzak) en dat maakt dat je soms toch even om moet lopen om bij je bestemming te komen.

In 2014  werd Captain Toad: Treasure Tracker gereleased voor de Wii U. In Super Mario 3D World waren deze mini games voor het eerst speelbaar en zijn ze een volledig spel waard gebleken. Gezien de populariteit van de Nintendo Switch kon een geüpdatete versie van deze game natuurlijk niet uitblijven en ook de Nintendo 3DS mag meevaren op het succes van deze game. De levels zijn gebaseerd op de Japanse miniatuurtuintjes: ze lijken klein, maar zitten vol met geheimen die ontdekt moeten worden. Elk level zit vol met leuke details, verrassingen en verstop plaatsen en daardoor ben je niet zomaar door een level heen. Gelukkig zijn levels vaak op meerdere manieren op te lossen. En dat is precies wat deze Treasure Tracker zo leuk maakt voor een breed publiek. De puzzels kunnen soms best lastig zijn, maar ze zijn ook heel leuk en mooi om naar te kijken en in rond te lopen.

Nieuw in de versie voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS zijn levels die gebaseerd zijn op de werelden uit Super Mario Odyssey: Stedenrijk, Woestijnrijk, Kookrijk en Watervalrijk. Deze levels kun je gaandeweg vrijspelen, maar je kunt ze ook vrijspelen als je de bijbehorende amiibo hebt (Bruidegom Mario, Bruid Peach en Bruidegom Bowser). Naast het unlocken van deze levels kun je amiibo ook nog gebruiken voor handige 1-Ups en kun je Toad zelfs gebruiken voor een onkwetsbaarheidspaddenstoel.

Voor wie niet kan wachten: Captain Toad: Treasure Tracker is op dit moment beschikbaar als gratis demo in de Nintendo e-Shop en is ook al beschikbaar als digitale pre-load voor €39,99. De volledige game is beschikbaar op 13 juli 2018 voor zowel de Nintendo Switch als de Nintendo 3DS. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.