Zon, zee, strand en eigen huis bouwen. Dat laatste doe je niet zo snel als je op vakantie bent. Integendeel, meestal doe je op vakantie zo min mogelijk, maar met de game Castaway Paradise kom je alvast in de vakantiestemming mocht je (nog) niet op vakantie gaan.

Stel je voor. In jouw rubberen bootje kom je op een onbewoond eiland aan. Geen mens of dier leeft daar. Alleen jij met een paar bomen, rondwoekerrede planten en een wit strand met hier en daar aangespoelde schelpen. Het klinkt fantastisch maar op een gegeven moment mis je wel wat aanspraak met de medemens. Hoogtijd om daar dus verandering aan te brengen.

De ontwikkelaar achter Castaway Paradise is Stolen Couch Games. En met trots kan ik je vertellen dat het een Nederlandse ontwikkelaar is gevestigd in Hilversum. Hoe tof is dat! Sinds 2010 ontwikkelen ze leuke indie-games zoals Kids vs Goblins. Vanaf eind juli kunnen ze een nieuw game aan hun lijstje toevoegen.

Castaway Paradise is geïnspireerd door de bekende games Animal Crossing en Harvest Moon. De games waarbij je je eigen omgeving kan inrichten, het land kan decoreren, buren helpen, insecten vangen… . Ach, je kent het wel. Alles om jouw land aantrekkelijk te maken om meer aanstaande buren te mogen ontvangen en geld te verdienen met het verkopen van random voorwerpen. In deze 3D-game komt dat allemaal terug!

Er valt behoorlijk wat te doen in de game. Net als in Animal Crossing kan je vissen en insecten vangen en ze doneren aan het museum. Je kan objecten plaatsen , bomen en bloemen planten om jouw eiland mooier en aantrekkelijker te maken. In Harvest Moon heb je een eigen boerderij waar je je groente en fruit kan verbouwen. In Castaway Paradise heb je een eigen moestuin die je onderhoudt.
Daarnaast onderhoudt je contact met de dierlijke buren. Wanneer je meer bevriend raakt, vragen ze jou om hulp waarmee je beloningen kan ontvangen. En de vier seizoenen zijn terug. In de winter ligt er sneeuw, in de lente groeit alles weer en in de herfst zijn de bladeren oranje/bruin gekleurd. Kortom: er valt veel te beleven in de game.

Bron afbeelding: castawayparadisegame.com

Vergeleken met de genoemde games zien de graphics van Castaway Paradise er geblokt uit. Niet erg, maar het oogt heel anders dan, in vergelijking, de gedetailleerde graphics van Animal Crossing en Harvest Moon. Het is lekker kleurrijk, waardoor het allemaal onschuldig en vrolijk overkomt. Moet ook wel, want deze game kan je spelen op elk moment van de dag. De speelduur is oneindig en je kan jouw creativiteit de vrije loop laten. Vuurtoren hier en bruggetje daar. De vrijheid is hier enorm.

Ik vind de game er heel leuk uit zien. Gezellige dierlijke buren en de vrijheid om je eiland naar jouw smaak in te richten. Zelf vind ik dat Castaway Paradise meer neigt naar Animal Crossing vanwege de bekende activiteiten. Geen probleem, want ik vind Animal Crossing persoonlijk leuker dan Harvest Moon. Maar de opties zijn oneindig. Het maakt niet uit wat je doet, alles is goed.

Castaway Paradise is vanaf 31 juli verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. Op Steam is de game nu verkrijgbaar. Voor meer informatie over deze game, ga naar website www.castawayparadisegame.com.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.