Langzaamaan worden er steeds meer nieuwe details bekend gemaakt over de nieuwe Pokémon-spel Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee. Maar wat kunnen we verwachten van deze game (eigenlijk twee games) die vanaf volgende maand verkrijgbaar is.

Met Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee gaan we terug naar het begin. De game is gebaseerd op Pokémon Yellow dat uitgebracht werd op de Nintendo Game Boy in 2000. Samen met Pikachu (die nooit in zijn Poké Ball wilde gaan) ging je op pad om Pokémon meester te worden. En in Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee doe je dat nog een keer alleen net even wat anders.

Natuurlijk moet je net zoals in de eerdere versies Pokémon vangen in het wild, ze sterker maken door ze te trainen en Gym Leaders verslaan om tot aan de top te komen. Maar de makers van Pokémon hebben nieuwe spelfuncties aan het spel toegevoegd om het spel meer diepgang te geven. Één van deze functies is de connectie met de populaire Pokémon GO-app.
Pokémon GO-spelers kunnen de gevangen Pokémon overzetten naar een van de Pokémon: Let’s Go-games, dankzij een ingebouwde connectie-optie. Dit geldt alleen voor Pokémon die uit de Kanto-regio komen (dus de eerste 151 Pokémon). Pokémon die een Alolan-vorm hebben, zoals Vulpix en Geodude, zullen wel te zien in Pokémon: Let’s Go. Deze geïmporteerde Pokémon kan je vinden in het GO Park-complex waar al jouw gevangen Pokémon lekker rondrennen en plezier maken met anderen. In totaal zijn er 20 parken waar max. 50 Pokémon kan onderbrengen. Het schijnt zelfs als je 25 van dezelfde Pokémon hebt gevangen in een park hebt gezet, dat je iets extra’s krijgt. Hm. Wat zou het zijn?

Vroeger kon je in Pokémon Yellow alleen voor Pikachu kiezen als jouw starter Pokémon. Gelukkig kan je deze keer kiezen voor deze favoriete gele pokemon of voor de schattige Eevee. Beide starters kunnen speciale technieken leren om verder te komen. Tevens hebben ze beide exclusieve aanvallen die ze in geen enkel ander spel kunnen leren.

Om de spellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! nog meer diepgang te geven brengt de maker een handig en leuk apparaat op de markt, namelijk de Poké Ball Plus. In plaats van de Joy-Con-controller kan je deze handige Poké Ball gebruiken om jezelf door de Kanto-regio te bewegen of om Pokémon’s te vangen. Verder kan je een Pokémon uit een van de games meenemen op ontdekkingstocht in de echte wereld. Ondertussen kun je beloningen krijgen wanneer je de Pokémon in een van de Switch-spellen terug laat keren.
Bij aankoop van deze speciale bal ontvang je de mystieke Mew, die nergens te vangen is. Één stap dichterbij bij het compleet maken van je Pokédex!

Gelukkig hoef ik niet meer lang te wachten totdat de game verkrijgbaar is. Ik ben heel enthousiast over hoe de maker van Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee nieuw leven in wil blazen van de bestseller Pokémon Yellow uit 2000 met daarin nieuwe spelfuncties, zoals Pokémon GO en toevoeging van de Poké Ball voor betere spelervaring. Prachtige 3D-graphics waarbij goed op details is gelet. De indrukkende aanvallen in battles en de aanwezige Pokémon die in het gras of omgeving te vinden zijn. Ja, ik kan zeker de nieuwe spelervaring waarderen.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee is exclusief voor de Nintendo Switch. De Pikachu- en Eevee-versie zijn op 16 november verkrijgbaar in de winkel en Nintendo eShop. De Poké Ball Plus accessoire is ook vanaf dan verkrijgbaar. Voor meer informatie vind je op de officiële Pokémon-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

One Comment on “Preview: Pokémon: Let’s go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! (Switch)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.