Op 6 en 7 oktober vindt in de Jaarbeurs Utrecht alweer de tiende editie van het Firstlook Festival plaats. Ooit begonnen als klein evenement in 2008 in Amsterdam, inmiddels sinds 2015 in festival vorm en nog steeds groeiende. Op Firstlook vind je nieuwe games, gadgets en gear. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe, jonge ontwikkelaars te vinden en is er eigenlijk ruimte voor van alles wat met gamen te maken heeft. Weten wat er dit jaar te zien is? Lees dan maar even mee!

Games

Er zijn veel games te spelen tijdens Firstlook Festival, mogelijk dat daar de komende weken nog meer aan toegevoegd zal worden. Er zijn in ieder geval games te spelen die ook al uit zijn en die mogelijk ook in de vorm van een esport evenement te spelen zijn. We hebben het dan over Fortnite, Splatoon 2, Mariokart 8 Deluxe, Counter Strike: Global Offensive, Ibb & Obb, Rocket League, Quake Champions, Overwatch, League of Legends, Marvel’s Spider-Man, Mortal Kombat XL, Trackmania Turbo en DOTA 2.

Zo, letten jullie nog op? Want naast die bestaande games zijn er ook games te spelen die nog niet uit zijn, namelijk: Super Mario Party, Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee, Super Smash Bros. Ultimate, Kingdom Hearts 3, Metro Exodus, Forza Horizon 4, Fifa 19, Hitman 2 en Blood & Truth. Eigenlijk hebben ze alleen van Kingdom Hearts 3 laten weten dat je twee verschillende demo’s kunt spelen. In de ene demo vecht je tegen eindbaas Rock Titan van Hercules. In de andere kun je met Woody en Buzz de Toy Box verkennen. Verder zal het nog een verrassing zijn. Zelf kijk ik het meeste uit naar een demo van Forza Horizon 4, Super Mario Party en Super Smash Bros. Ultimate. Maar we gaan natuurlijk alles even uitproberen!


Bron

Esports

Naast casual spelen kun je ook meedoen aan verschillende esports events. Zowel professionele als amateur esporters kunnen meedoen, maar wat er allemaal gespeeld gaat worden is nog onbekend. Misschien een aantal games die ik hierboven al noemde, maar houd vooral het programma op de site in de gaten!

Merchandise, gadgets en gear

Bij Female-Gamers houden we natuurlijk ook van merchandise, gadgets en gear. Volgens de report van vorig jaar viel het een beetje tegen met de kraampjes, dus hopelijk dit jaar meer geluk! Misschien dat we nog wat leuks kunnen scoren voor onszelf en de kids.

Cosplay

Op Firstlook Festival is er ook altijd de mogelijkheid voor alle Cosplayers om hun mooiste creaties en personages te laten zien. Ik ben zelf niet echt een cosplayer, maar ik zal mijn leukste geekshirt uit de kast trekken en waar mogelijk natuurlijk even wat mooie foto’s maken van al die mooie mensen!

Check hier, hier en hier nog even voor de aankondiging van eerder dit jaar en de reports vorig jaar. Kaartjes koop je via de site en zijn nog steeds beschikbaar, zien we jullie daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.