Wie is de baas! Jij bent de baas! Jouw vrienden moeten proberen jou te verslaan op een meedogenloze stage. Dus wie gaat er winnen? Jij of jouw vrienden? Nee, jij bent de baas!

Eind juni heb ik de gamebeurs INDIGO2018 bezocht in Utrecht. Een geweldige beurs waarbij diverse Indie-developers over de hele wereld speciaal naar Utrecht kwamen om hun ontwikkelde games te promoten. En bovenal ons te laten spelen. Een van de games die ik gespeeld heb was BOSSGARD. Een multiplayer-game waarbij spelers vechten tegen een baas die tevens ook een speler is. Voor deze preview heb ik meegedaan aan de closed beta-versie.

Zoals je kan zien kan je met zes spelers de game spelen. Een speler is de baas en vijf spelers proberen zo snel mogelijk de baas neer te halen. Voor deze beta-versie kon ik maar maximaal met vier mensen spelen. Dat is voldoende om een goede indruk te krijgen van de beta.
Spelers kunnen kiezen uit diverse warband en viking personages, die elk een eigen sterke kracht heeft. Voor een directe aanval kies je iemand die de machtige zwaard draagt. Of blijf je liever op veilige afstand, dan kies je voor iemand met een pijl en boog. De speler die de baas speelt kan ook kiezen uit vele bizarre personages. Een geschifte dobbelsteen, gekke ontstopper of (meest prachtige van allemaal) een kwade boterham. Kies je stage en vechten maar!

Bron afbeelding: bossgard.com

Zoals ik al zei is het de bedoeling dat de spelers de baas verslaan. Maar de baas kan ook de spelers verslaan. En daar gaat de game voornamelijk om. Net als elke warband en viking heeft elke baaspersonage speciale vaardigheden om zichzelf te verdedigen en spelers neer te halen. Spelers kunnen de aanvallen van de baas ontwijken, anders verliezen ze snel hun levens of snelheid. De game is pas afgelopen als de baas iedereen heeft neergehaald en andersom. Heel simpel.

Sand Sailor Studio is momenteel bezig om deze online multiplayer game ook naar de Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4 te brengen. Ik ben er zeker blij mee, want dit zal echt een leuke aanvulling zijn voor alle platforms. Deze game is geniaal leuk, spannend en hectisch tegelijk. Hoe meer mensen met de game meedoen, hoe gezelliger het wordt. Met drie of minder spelers zal BOSSGARD niet tot zijn recht komen.

Het is onduidelijk wanneer de game officieel gereleased wordt, maar naar verwachting zal hij dit jaar nog op de PC verschijnen. Voor meer informatie vind je op de website van BOSSGARD.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.