Vandaag kreeg ik een prachtige reveal trailer onder mijn neus, namelijk die van GRIS. Voor iedereen die van rustgevende games en kunst houdt.

Ik houd van kunst, onder andere van mooie en zachte aquarel en toen ik de reveal trailer van GRIS zag werd ik toch wel heel blij. Nou ja, niet blij, meer rustig en zen. De game weet mij te boeien en ik wil deze graag even met jullie delen. GRIS gaat over het gelijknamige meisje Gris, die in haar eigen wereld op zoek is naar verlichting nadat ze iets pijnlijks heeft meegemaakt. Tijdens haar reis krijgt de jurk die ze draagt steeds meer nieuwe mogelijkheden, waarmee ze haar reis door verdriet draaglijker kan maken en haar wereld vanuit een nieuw perspectief leert te zien. Fijn aan de game is dat je niet dood kunt gaan, het geen frustratie op zou moeten leveren en je hebt geen vijanden. Daardoor wordt de game een rustige ervaring voor iedereen.

De game wordt ontwikkeld door Nomada Studio in samenwerking met Devolver Digital. Nomada Studio is een bedrijf uit Barcelona met allemaal  ervaren kunstenaars en grafisch ontwerpers in het team. Naast die ervaren kunstenaars bevat de game kunst van kunstenaar Conrad Roset uit Terrassa Spanje. Misschien zegt de naam je niks, maar als je er even op Googled komt het je misschien wel bekend voor. Daarnaast wordt de game ondersteund met muziek van Berlinist, heerlijk zachte en lieve indie die absoluut goed past bij het uiterlijk van de game. GRIS is de eerste titel die ze uit zullen brengen.

Hier word ik dus best wel rustig van.

Heeft de game jou ook in haar greep? In december komt GRIS naar de PC en Nintendo Switch. Tot die tijd kun je ontwikkelaar Nomada Studio volgen via Twitter en hun website. Ik ga nog even naar die rustgevende gif kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.