Het duurt nog wel eventjes voor dat de games ‘Pokémon: Let’s Go, Pikachu!’ en ‘Pokémon: Let’s Go, Eevee!’ uitkomen, maar gelukkig heeft The Pokémon Company nieuwe details bekend gemaakt waar we van kunnen smullen. Wat kunnen we verwachten?

In een eerder artikel heb ik verteld dat de Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee zich afspeelt waar het allemaal begon met Pokémon, in Kanto. De Pokémon: Let’s Go-serie is goed te vergelijken met de Game Boy-spel Pokémon Yellow waar je Pikachu meeneemt op jouw avontuur om de beste Pokémon Trainer van de wereld te worden.
Heb je dit gemist? Of wil je je geheugen opfrissen? Lees hier het artikel: ‘Ga op reis met Pikachu of Eevee met Pokémon, Let’s Go!’ 

Het bedrijf achter Pokémon brengt altijd twee versies uit. Bij Pokémon, Let’s Go! kan je op reis gaan met de populaire Pikachu of met de ultra-schattige Eevee. In ieder spel zijn er verscheidende Pokémon te vangen die alleen daar te zien zijn. Zo kan je in de Pikachu-versie onder meer de Pokémon Oddish, Sandshrew en Growlithe vangen, terwijl in de Eevee-versie jacht gemaakt kan worden op de Pokémon Bellsprout, Vulpix en Meowth. Dit is erg vergelijkbaar met de Pokémon Red en Blue die toen verkrijgbaar was voor de Game Boy en reeds als downloadcode verkrijgbaar is voor de Nintendo 3DS.

Aan het begin van het grote avontuur krijgt de speler zijn eerste Pokémon van de welbekende Professor Oak. In tegenstelling tot gewone Pokémon wil jouw gekozen partner niet evolueren en blijft hij uit zijn Poké Ball. Tijdens jouw reis hangt jouw Pikachu of Eevee op de schouder of op je hoofd, net zoals Pikachu bij Ash in de Pokémon-serie. Je kan met jouw partner prachtige vriendschappen sluiten door te vertroetelen, eten te geven en zelfs te kietelen. Daarnaast kan je hem aankleden met schattige kleding, bijbehorende accessoires en unieke kapsels geven. Naast jouw gekozen partner kan je ook een andere Pokémon uit jouw team uit de Poké Ball laten meereizen. Zo is er in de trailer te zien dat je op de rug van een Arcanine meerent, vliegen op een Charizard of op de hoofd van een Onix. Wat ook grappig is, is dat een Pokémon voorwerpen kan opsporen die je kan gebruiken tijdens je reis. Super handig als je laag in HP zit en jouw Pokékom in de bosjes een potion vindt.

Tijdens jouw reis door Kanto zal je ongeacht mensen en trainers tegenkomen, zowel nieuwe als onbekende gezichten. Ik noemde hem eerder al, maar natuurlijk is Professor Oak weer van de partij, die zich ontfermt over de Pokédex. Jouw rivaal Gary komt helaas niet terug. Niet getreurd. Er staat een nieuwe rivaal op jou te wachten. Daarnaast neem je op tegen Gym Leaders uit heel Kanto. Brock, Gym Leader van Pewter City, en Misty, Gym Leader van Cerulean City, zijn ook weer van de partij. Gelukkig blijven de gevechten niet beperkt tot alleen in het spel. Spelers kunnen namelijk online of via lokale draadloze communicatie tussen de Nintendo Switch-consoles verbinding met elkaar maken en zo Pokémon-gevechten houden. Tevens kunnen ze via deze communicaties ook Pokémon ruilen.

Zoals je zag in de trailer kan je naast de Joy-Con de Poké Ball Plus gebruiken om de game te spelen. Met de accessoire kan je een van jouw Pokémon uit de Pokémon: Let’s Go! meenemen in de echte wereld. Via de Poké Ball Plus komt bovendien de mythische Pokémon Mew beschikbaar die je kan overbrengen naar de Pikachu- of Eevee-versie.

De game Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, en Pokémon: Let’s Go, Eevee! en de accessoire Poké Ball Plus zullen vanaf 16 november verkrijgbaar zijn exclusief voor de Nintendo Switch.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.