Tijdens een speciale Pokémon persconferentie hebben The Pokémon Company International en Nintendo, nieuwe Pokémon-spellen voor de Nintendo Switch bekend gemaakt. Één daarvan (of twee eigenlijk) is: Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Pokémon: Let’s Go, Eevee.

In de trailer hierboven kan je zien dat de spellen gebaseerd zijn op Pokémon Yellow dat uitgebracht werd op de Nintendo Game Boy in 2000 in Europa. De makers van de nieuwe Pikachu en Eevee-game hebben nieuwe spelfuncties toegevoegd om het spel meer diepgang te geven. Waaronder functies uit de populaire Pokémon GO.

Junichi Masuda, directeur van GAME FREAK inc., verteld dat door de lancering van de Pokémon GO-app wereldwijd nieuwe spelers in aanraking zijn gekomen met de wereld van Pokémon. Daarom heeft GAME FREAK inc. twee nieuwe spellen ontwikkeld voor nieuwe spelers dat zal dienen als startpunt voor de klassieke RPG-games waar het allemaal ooit begon. Kortom: de games zijn bedoeld voor nieuwe Pokémon-spelers die hun eerste stappen zetten in de wereld van Pokémon.

De spellen zijn gezet in de periode tijdens de iconische regio Kanto. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! werkt de speler samen met de welbekende Pokémon Pikachu en in Pokémon: Let’s Go, Eevee! met Eevee. Samen met je vertrouwende partner ga je op zoek naar andere Pokémon en versla je diverse trainers die op je pad terecht komen.

Doordat de game uitgebracht wordt op de Nintendo Switch, kun je de gameplay optimaal benutten. Door met de Joy-Con controller te zwaaien gooi je Poké Balls om Pokémon te vangen. Tevens is er een optie dat je met zijn tweeën de game kan spelen dankzij de nieuwe twee-speler-modus. Geef de tweede Joy-Con-controller aan speler twee en verken samen de Kanto-regio. Daarnaast kan je ook samen vechten.

Pokémon GO-spelers kunnen hun gevangen Pokémon overzetten naar een van de Pokémon: Let’s Go-games, dankzij een ingebouwde connectie-optie. Dit geldt alleen voor Pokémon die uit de Kanto-regio komen. Daarnaast zal de wereld van Pokémon GO iets speciaals krijgen dat de verbinding tussen beide spellen nog aantrekkelijker zal maken voor de spelers. Binnenkort zullen er meer details bekend gemaakt worden door Nintendo.


Bron afbeeldingen: The Pokémon Company International Inc.

Om de spellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! nog meer diepgang te geven brengt The Pokémon International inc. een handig en leuk apparaat op de markt, namelijk de Poké Ball Plus. In plaats van de Joy-Con-controller kan je deze handige Poké Ball gebruiken om jezelf door de Kanto-regio te bewegen of om Pokémon’s te vangen. De Poké Ball Plus beschikt over een bewegingssturing, geeft licht in verschillende kleuren, trilt en maakt geluid. Zo trilt de Poké Ball Plus als je een Pokémon hebt gevangen bijvoorbeeld. Verder kan je een Pokémon uit een van de games meenemen op ontdekkingstocht in de echte wereld. Ondertussen kan je beloningen krijgen wanneer je de Pokémon in een van de Switch-spellen terug laat keren.

Mening:
Ik ben heel erg enthousiast nadat ik de aankondigingstrailer heb gezien. Ik ben met de Pokémon-spellen opgegroeid en vond het wel jammer dat de laatste generatie niet de oude vertrouwde elementen haddenn, wat ik gewend was. Zoals bijvoorbeeld Gym Leaders verslaan, maar omdat deze twee Pokémon: Let’s Go!-versies gebaseerd zijn op de Pokémon Yellow-game moet het wel goed komen. Heerlijk in 3D Pokémon’s vangen met de leuke toegevoegde Poké Ball Plus en trainers verslaan met jouw getrainde Pokémon. Ik kan zeker de nieuwe gameplay wel waarderen.

Helaas moeten we wel eventjes wachten, voordat de games uitkomen. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! komen op 16 november 2018 uit exclusief voor de Nintendo Switch. Ook de Poké Ball Plus zal verkrijgbaar zijn op de genoemde datum bij de deelnemende verkooppunten.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.