Assassin’s Creed duikt altijd naar een interessante periode in het verleden en deze keer hebben ze het wel erg bijzonder gemaakt. De capuchon is (deels) vervangen voor een helm, want Assassin’s Creed speelt zich af in het oude Griekenland! Als achtergrond heeft Ubisoft gekozen voor de Peloponnesische oorlog in de vijfde eeuw voor Christus. De Peloponnesische oorlog was een langdurig conflict, met onderbrekingen, tussen de grootheden Athene en Sparta en hun bondgenoten, om uit te vechten wie de machtigste was en dus militaire en economische overmacht in de Griekse wereld verdiende. Dieperliggende oorzaken waren de verschillen in politieke systemen en hegemonie van Athene over de zee. Uiteindelijk moest Athene zich overgeven, maar ook Sparta was erg verzwakt geraakt door de oorlog. Deze gebeurtenis moet niet verward worden met de bekende film 300, dat ging namelijk over een conflict tussen Sparta en Perzië. Oké dat was de geschiedenisles van deze historicus, nu naar het spel!

Assassin’s Creed Odyssey is een role-playing game en in deze versie staan de keuzes die je maakt centraal in de beleving. In een wereld rijk aan mythen en legenden, kruip jij in de huid van Alexios of Kassandra, een huursoldaat met Spartaans bloed dat door familie ter dood is veroordeeld. Wat uniek aan deze Assassin’s Creed is, is dat je de keuze hebt om het hele verhaal te beleven via een vrouwelijk personage. De verhaallijn blijft hetzelfde je kiest alleen of je dit als vrouw of als man wil doorlopen, ze komen dus niet beiden voor in het totale verhaal. Uiteindelijk maak je de ontwikkeling van een jonge outcast naar een legendarische held mee en kom je achter de waarheid over hun mysterieuze afstamming.

De trailer ziet er geweldig uit en je ziet echt de periode tot leven komen, de game is wel 18+ dus niet geschikt voor kinderen!

Waar dit verhaal hoort in het grotere Assassin’s Creed verhaal is nog niet helemaal duidelijk. Het speelt zich af voor Assassin’s Creed Origins, maar het begin verhaal in het heden is wel een continuïteit, het verhaal gaat wat dat betreft dus verder waar Origins gebleven is. Hoe dit precies gaat passen zullen we zien tijdens het spelen van het spel, ze hebben er vast goed over nagedacht.

Ik ben heel erg enthousiast over deze nieuwe Assassin’s Creed, ze zijn ook echt een stap verder gegaan dan voorheen. Je kunt het hele spel als vrouw spelen, wat een leuke toevoeging is, maar waar ik het meeste naar uit kijk is dat de keuzes die je maakt consequenties hebben. Ik vind het een goede ontwikkeling die de meeste spelontwikkelaars meenemen, dat spellen minder lineair zijn en jij als speler steeds meer invloed krijgt op de game die je speelt. We moeten nog even wachten op de release, het spel komt namelijk 5 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Can’t Wait!

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.