Ahhh, Splatoon… Vrolijk gekleurde inktvissen, uitgerust met verfrollers die gezellig een potje turfwar spelen. Splatoon heeft inmiddels een mooie plek weten te bemachtigen in de game wereld. De singleplayer is leuk, maar online multiplayer nog veel leuker. Mocht jij jezelf nou in de strijd willen gooien, dan moet je deze zomer misschien maar deelnemen aan de Splatoon 2: Benelux Open Cup. 

In Splatoon 2 speel je als Inkling (een hip geklede inktvis) en is het in de online multiplayer de bedoeling dat je zoveel mogelijk verf van je eigen kleur op het terrein kliedert. Het team dat aan het eind van het potje het grootste terrein heeft veroverd, wint. Je kunt je Inkling uitrusten met verschillende wapens waarmee je zo efficiënt mogelijk verf kunt verspreiden of waarmee je je tegenstanders kunt uitschakelen. Daarnaast kun je je Inkling ook nog hippe, doch functionele kleding aantrekken om zo nog beter te worden. Een leuke game voor jong en oud die bij tijde nog wel eens lastig te besturen is, maar leuk blijft om te spelen.

Deze zomer organiseert Nintendo samen met ESL Benelux de Splatoon 2: Benelux Open Cup. Splatoon 2 spelers van elk niveau kunnen deelnemen met hun teams aan online wedstrijden. Gedurende de zomer worden de wedstrijden op zaterdag of zondag gehouden en spelen aan het eind van de maand de acht beste teams tegen elkaar in een spetterende finale. Het winnende team houdt er ook nog eens een Nintendo eShop cadeaubon ter waarde van €100 aan over! Ook als je nog niet zo goed bent, kun je gewoon deelnemen aan de cup, want de toernooien zijn voor alle niveaus en leeftijden bedoeld. Zo blijft het lekker laagdrempelig, kan iedereen een gooi doen naar de prijzen en ben je natuurlijk ook weer een ervaring rijker als eSporter.

De eerste wedstrijden zijn inmiddels al gespeeld en de eerste finalewedstrijd vindt plaats op zondag 1 juli om 16:00. Deze is natuurlijk live te volgen op het officiële Twitch-kanaal van Nintendo Nederland. Je hebt je kans nog niet gemist, want je kunt nog steeds deelnemen aan de cup. Als je mee wil doen moet je een team hebben van ten minste drie spelers. Als je zelf geen team hebt, maar wel graag mee wil doen, kun je zelf op zoek gaan naar teamleden of je aansluiten bij een team die nog iemand zoekt. Dit kun je doen via het Splatoon 2: Benelux Open Cup Discord-kanaal of via het ESL Splatoon 2 Discord-kanaal. Meer informatie over de Splatoon 2: Benelux Open Cup vind je op de speciale pagina van Nintendo Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.