Deze game is voor iedereen die droomt over iets anders dan het huidige saaie leven. Klinkt heel ernstig, maar lees maar even mee.

Stel je voor dat je een robot bent en je gebeld wordt om iemand te vervangen voor een kantoorbaan. Natuurlijk zeg je dan volmondig; ja!!! Op die eerste dag van vervanging begint de game. Je staat voor je bureau met daarop een computer, wat boeken en nog wat freubels. En dan zoek je het maar uit, want nergens staat wat je moet doen. Wel wordt al snel duidelijk dat je de robots met een blauw blokje boven het hoofd moet assisteren met wat taken op het kantoor. Opruimen, koffie zetten etc., de standaard taken voor iemand die even snel komt invallen. Elke robot weet je te vertellen dat ze wat triest zijn, dat ze dromen hadden en dat ze spijt hebben van het werken op het kantoor. 

Je beweegt je voort door te teleporteren, hierdoor kun je, je door het hele kantoor verplaatsen. Terwijl je door het kantoor struint kom je al die robots tegen en kun je een gesprek met ze voeren tijdens het gesprek kunnen ze je een opdracht geven. De eerste opdracht die ik deed was het opruimen van raceautootjes die overal door het kantoor verspreid lagen. Het is de bedoeling dat je ze terugbrengt naar het bureau van de betreffende robot. Er zit voor het verhaal een bepaalde volgorde in, dus het kan zijn dat je soms pas een nieuw gesprek krijgt nadat je een bepaalde taak hebt uitgevoerd. Ook zijn er wat missies die niet belangrijk zijn voor het verhaal, maar wel weer wat toevoegen aan de ervaring.

Het is een simpele game, niet heel mooi en soms werkt het ook wat onhandig. Ik moest dingen oppakken, maar die had ik aan het begin gewoon door het kantoor geslingerd. Daardoor lagen ze nu een beetje onhandig (eigen schuld dan natuurlijk) en kon ik ze niet heel goed oppakken. Na verschillende hoeken te hebben geprobeerd lukte het uiteindelijk wel. Je beweegt voort door te teleporteren, maar soms staat er een robot in de weg waardoor je even wat heen en weer moet klikken. De robots zijn ergens wel aandoenlijk, vooral als ze vertellen over hun ‘leven’. Ze hebben ook de behoefte om je van alles te vertellen, omdat je iets bijzonders zou hebben. De opdrachten die je moet doen zijn simpel, waardoor de game makkelijk en relaxt speelt. Zoals ik al zei is de game niet bijzonder mooi, maar dat doet er ook niet echt toe wanneer het gesprek belangrijker is.

Alena’s oordeel:

De boodschap van deze game spat er vanaf. Jaag je dromen na, blijf niet in je comfortzone en maak iets moois van je leven. Dat is natuurlijk een prachtige boodschap om aan je spelers mee te geven en voor €3,24 in de Steam winkel (Summer Sale aanbieding) is dat een hele belangrijke boodschap voor een klein bedrag.

+ Aandoenlijke robots
+ Niet duur
+ Mooie boodschap
– Soms wat onhandige besturing

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.