Als je mijn artikel in januari gezien hebt dan weet je dat ik erg uit kijk naar Rockstar Games zijn Red Dead Redemption 2! Er zijn een aantal trailers uitgekomen en we hebben dus officieel een idee hoe het eruit gaat zien en dat wilde ik met jullie delen.

Red Dead Redemption 2 is vanaf 26 oktober 2018 wereldwijd beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One, we moeten dus nog even wachten, maar het is wel al mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Als je de trailer bekijkt zie je hoeveel tijd en aandacht er in de game zit en hoe goed de graphics zijn. Red Dead Redemption 2 speelt zich af in het Wilde Westen en dus in Amerika. Het is een vervolg op de eerste versie, maar is ook goed los te spelen zou je die overgeslagen hebben. Het leuke is dat het aan het einde van het Wilde Westen tijdperk is en dus de tijd waar op de laatste criminele bendes gejaagd werd. De periode in de geschiedenis waar wetten strenger nageleefd werden en een enorme omslag kwam in manier van leven. Voor het spel betekend het dat als de criminele bendes zich niet overgeven ze worden gedood.

Er is een overval gepleegd in Blackwater en die is behoorlijk mis gegaan, je maakt deel uit van de bende van Dutch van der Linde en jullie slaan op de vlucht. Federale agenten en premiejagers zitten je op de hielen dus de bende moet zich al stelend en vechtend door Amerika bewegen om te overleven. Op de vlucht zijn met een groep mensen zorgt altijd voor interne verdeeldheid en ook jouw bende blijft dit niet bespaard en dus moet de speelbare protagonist, Arthur Morgan, een keuze maken tussen zijn eigen idealen en zijn loyaliteit aan de bende die hem heeft opgevoed.

Veel van dezelfde personages uit Red Dead Redemption keren terug in dit vervolg dus voor fans van het originele spel heel erg leuk om verder te spelen, maar er zit wel echt een goed verhaal in voor de mensen die niet bekend zijn met het spel. Aangezien het nog even wachten is op de release ga ik misschien Red Dead Redemption nog maar een keer spelen.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.