Leven in de stad kan nog wel eens druk zijn. Overload aan autogassen, fietsers die dicht langs jou voorbij razen en onderhouden van sociale contacten. Om nog maar te zwijgen over de drukke baan, die je trouw uitvoert. Dan kan ik me wel voorstellen dat je op een gegeven moment behoefte heb aan rust. Hoe zou jij het vinden als jij eigenaar wordt van een boerderij?

In deze simulator ben je dat en het geeft een zeer realistisch beeld, namelijk dat een boerderij onderhouden echt hard werken is. Een simpel veldje oogsten en dan weer bezaaien en bewateren kost je al gauw een dag. Dan moet je ook nog wachten tot jouw gewassen gegroeid zijn voordat je ze kan weer kan oogsten en verkopen. Want ja, je moet tenslotte omzet maken. Dit alles kost heel veel tijd, maar gek genoeg kan je jezelf al snel hierin verliezen.

Elke startende boer bezit een tablet. Dit is een belangrijke tool tijdens de simulatie, want alle informatie kan je hierop terugvinden. Een belangrijke app is de map met de handige legenda, zodat je kan zien waar alles is en de weg terug kunt vinden. Daarnaast vind je een online catalogus waar je nieuwe merkgerelateerde machines kan aanschaffen en kan ophalen bij de winkel. Daarnaast ontvang je een stortvloed aan e-mails met de benodigde tips en trics. Deze e-mails worden bewaard mocht je even vergeten zijn hoe iets werkt. De interface van de tablet stoort me een beetje, maar niet genoeg om mijn plezier weg te nemen. Naast alleen maar informatie ophalen, heb je de tablet ook nodig om inzicht te krijgen over de onderhoud van de machines, want net zoals een auto, moeten de machines ook een onderhoudsbeurt krijgen anders gaan ze snel kapot.

Zijn de machines gerepareerd? Dan is het hoogtijd om aan de slag te gaan! De handelingen die je uitvoert zijn routinewerk. Je rijdt met je voertuig over het veld links en rechts, heen en weer. Net zolang totdat je opslag vol zit. Omdat ik een pietje precies bent, wil ik mijn lijnen zo strak mogelijk maken. Helaas gaat dat niet zo makkelijk, want de voertuigen waar je in rijdt zijn heel realistisch. Voorbeeld: een tractor kan geen scherpe bocht maken of met een kar achteruit rijden, is moeilijker dan gedacht. Ik had er even moeite mee in het begin, maar je went snel. Daarna ga je, je oogst voorbereiden. Je stort het ergens in waar je aan de andere kant van het gebouw jouw complete oogst op kan halen. Nu kan je de oogst naar de opslag brengen of wegbrengen naar de koper, want je moet tenslotte geld verdienen. Het wegbrengen van gewassen kost wat tijd. Een tractor rijdt niet snel en soms moet je kilometers verderop zijn omdat de koper daar is gevestigd. In het echt woont de koper ook niet om de hoek. Klaar? Dan begin het hele routinewerk weer opnieuw.

Tijdens het spelen van deze rustgevende simulator, merk ik al gauw dat de graphics heel goed zijn. Je ziet in de verte de gebouwen van kilometers verderop, terwijl je, je veld aan het bezaaien bent. Het oogt heel realistisch, precies wat de makers van Pure Farming 2018 willen overbrengen. Een nabootsing van hoe het boerenleven in werkelijkheid is. Machines worden vies na gebruik, gaan kapot of je oogst mislukt. Allemaal dingen die in het echt ook kunnen gebeuren. Daarnaast hapert de game niet en er is nagenoeg geen laadtijd. Alleen bij het opstarten van je game duurt het wat langer, maar daarna heb je er geen last meer van. Wat ik wel jammer vind is dat je haast geen mensen ziet lopen. Niet op straat, op de weg of bij dichtstbijzijnde dorpen waar je toevallig moet zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met laadtijd, want hoe meer mensen of andere bewegende dingen je toevoegt, hoe langer de game moet laden.

Naast groenten, fruit, dieren en granen kan je ook boomgaarden en groene energie beheren. Wat ook heel leuk is, is dat je ook regionale producten kan verbouwen als je grond hebt gekocht in Azië of Europa bijvoorbeeld. Zo kan je in Colombia koffiebonen maken en in Azië rijst. Ben je Canada even zat, dan reis je gewoon even naar Colombia om te zien hoe het met jouw koffiebonen gaat. Het is heel divers.

Ik heb ook in het verleden Farming Simulator gespeeld, maar Pure Farming 2018 is diepgaander en veel realistischer. Het kost even wat tijd, maar voordat je het weet ben je al weer uren verder. Soms gaat het voor mij iets te langzaam, maar het went snel. Ik vind dit een fijne simulatiegame als ik even geen hectiek om mijn hoofd wil hebben. Met deze game krijg ik de rust, kalmte en ontspanning wel weer terug. Gewoon heerlijk op mijn tractor door de groeiende velden.

Wendy’s oordeel:
Wie denkt dat het runnen van een boerderij makkelijk is, heeft het mooi mis. Het is hard werken en je moet geduld hebben totdat jouw gewassen gegroeid zijn voor je ze vervolgens kan oogsten en verkopen. Het spel ziet er goed en realistisch en je kunt je er uren in vermaken, mits je geen haast hebt. Een ideale game om te ontspannen na een drukke, intensieve dag.

+ Altijd al baas willen zijn van een gigantische boerderij
+ Heel realistisch zowel de omgeving als werkzaamheden
+ Uren vliegen voorbij
– Super lang rijden voordat je ergens bent
– Lang wachten

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.