Pillars of the Earth is een 2D animatie puzzel avontuur spel. Het spel is beschikbaar op verschillende platformen en uitgebracht door Daedalic Entertainment. Het spel is al even uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4, maar sinds april ook uit voor iOS. Je kunt deel 1 van de trilogie, From the Ashes, downloaden in de App store voor €5,49.

Mijn hobby’s zijn gamen en lezen en ik vind het altijd heel erg leuk wanneer deze twee hobby’s samen komen. Dat is één van de redenen waarom ik Pillars of the Earth wilde gaan spelen. Dit spel is gebaseerd op de gelijk genaamde trilogie van Ken Follett.  De tweede reden dat ik het graag wilde spelen is, omdat het er heel erg mooi uit ziet.

Pillars of the Earth speelt zich af in middeleeuws Engeland en je volgt de verhaallijnen van Jack, Aliena en een monnik Philipp. Philipp probeert een kathedraal te bouwen in Kingsbridge waardoor die regio economische, sociale en politieke invloed krijgt, maar macht brengt ook slechte dingen naar boven. De nieuwe kathedraal is een doorn in het oog van de Bisschop Waleran en William Hamleigh een nobelman die door Aliena aan de kant is gezet en op zoek is naar wraak.  Ze zullen niet stoppen tot Kingsbridge vernietigd is. Jij kunt als speler deze verschillende samen vallende verhaallijnen volgen en er invloed op uit oefenen. De keuzes die je maakt veranderen het plot, dus je hebt echt invloed op het spel.

Ik heb Pillars of the Earth voor iOS en heb het op mijn telefoon uitgeprobeerd. Voordeel van het spel op je telefoon is dat je het overal kan spelen en je dus zo even je spel erbij kan pakken als iemand iets op tv kijkt wat je niet leuk vind, je aan het wachten bent op de bus, in bed ligt en nog niet wil slapen etc. Nadeel is dat ik niet altijd 100% op let als ik een spel op mijn telefoon speel en dat enige concentratie eigenlijk wel nodig is voor dit spel. Als je een dialoog aangaat met een persoon in het spel krijg je opties wat je wil zeggen tegen die persoon, maar een derde optie is niets zeggen en gewoon wachten tot de timer verloopt. Het is mij een aantal keer overkomen dat ik even niet op zat te letten en daardoor dus geen reactie gaf. Voordeel van die timer is dat je niet teveel tijd krijgt om na te denken, want ik kan bij zulke spellen erg twijfelen, omdat ik weet dat mijn keuze gevolgen heeft. Het spel is wel vrij zwaar voor je telefoon, dus hou je powerbank bij de hand.

Het is duidelijk te zien hoeveel aandacht er in dit spel gestopt is, inclusief 200 handgetekende achtergronden. Dit geeft wel een extra dimensie aan het spel, het ziet er erg mooi uit en bestuurd ook fijn. Je gebruikt eigenlijk gewoon je touch pad door te klikken waar je heen wil, op objecten klikken en dan heb je verschillende opties, het bekijken en dus erover nadenken, of het pakken of een ander interactieve mogelijkheid, het spreekt wel aardig voor zich. Toch is het wel fijn om de tutorial aan het begin even te doen, zodat je zeker weet dat je geen dingen gaat missen. Het spel zelf begint in het bos en je moet vuur maken. Het was voor mij een beetje onduidelijk in het begin of ik ergens op aan het wachten was of dat het spel op mij aan het wachten was, maar daar kom je vanzelf in. Er zit hele mooie muziek bij het spel en helaas wordt de spraak niet ondertiteld, dus je moet het spel met geluid aan spelen. Alles zit in dit spel, corruptie, religie, je ziet de karakters groeien, maar je moet wel geduld hebben wil je dit allemaal mee krijgen. Het verhaal wordt mondjesmaat verteld en soms gaat dat langzaam, maar er zit een groter verhaal achter.

Amber haar oordeel:
Zoek je veel actie in je games, dan is Pillars of the Earth niet voor jou, maar zoek je een interessant puzzel spel met een mooi verhaal, dan kan je hier veel plezier uit halen. Ik vind het een heel erg mooi spel om te spelen en op je telefoon pak je het er toch makkelijk even bij en sluit je het ook net zo makkelijk weer af. Ik weet niet hoe het is om dit spel op je PC te spelen bijvoorbeeld als je echt even wil gamen, het kan zijn dat het dan je aandacht niet genoeg pakt. Ik vond het in ieder geval een fijn spel om te spelen en kan niet wachten tot de andere delen er ook zijn en hoe dit allemaal af gaat lopen!

+ Interactief en veranderend plot
+ Mooie vormgeving en goede besturing
+ Spannend verhaal
– Heel erg zwaar voor je telefoon en de batterij
– Verhaal komt langzaam op gang.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.