EA Sports UFC is een van de weinige EA Sports-franchises die een mooie kloof van twee jaar tussen de releases heeft, in plaats van jaarlijks een deel uit te brengen. Hoewel dat niet betekent dat de UFC 3 van dit jaar een baanbrekende stap vooruit is ten opzichte van zijn voorganger, het is in ieder geval dat je een betrouwbaar uitgebreid MMA-simulatie pakket kunt verwachten.

Over het algemeen is UFC 3 echter veel hetzelfde als het vorige spel, zeker in de zin van visuele presentatie en gameplay. Het probleem is dat EA zichzelf bijna niet kan overtreffen met hoe de studio erin geslaagd was UFC 2 te maken. Waar het eerste EA Sports UFC-spel een relatief kaal pakket was, was deel twee op vrijwel elk denkbaar gebied groot, het gevolg daarvan is dat er weinig te verbeteren valt in deel drie. De ‘Real Player Motion’, is nu nog vloeiender en realistischer dan voorheen. De actie is snel en gemakkelijk op te pakken, elk gevecht voelt keer op keer weer realistisch aan, van verschillende  gemengde vechtsporten. Je kunt elke slag voelen, de impact van elke klap voelt net als of je er echt staat. UFC 3 ziet er grafisch daarbij ook nog eens erg goed uit.

Vanuit de gameplay voelt deel drie in deze serie niet als een gigantische stap voorwaarts. De carrière-modus is echter wel wat meer vernieuwend, omdat jij rivalen op je weg naar de top van de UFC verslaat, je uren in de sportschool zit en ernaar streeft om je voor te bereiden op elk komend gevecht. Maar het is niet genoeg om deze keer alleen maar te trainen en te vechten, want je hebt nu ook een merk en een imago op de sociale media en in het openbaar. Naarmate je meer volgers krijgt, wordt door jezelf te promoten tussen je trainingsschema en UFC-evenementen in, zal de hype voor je gevechten toenemen, waarbij je je profiel verhoogt en grotere rivalen uitlokt. Dit alles wordt de ‘G.O.A.T.’. (Greatest of All Time) in Career Mode genoemd, door gevechten te winnen en uiteindelijk bepaalde belangrijke mijlpalen te behalen om de legendarische G.O.A.T. te bereiken. Status is dus het belangrijkste en het is een lange weg om er te komen.

Je kunt al je toegekende tijd besteden aan training, zodat je fit bent voor elke wedstrijd, of je kunt uren spenderen aan het bouwen van een hype, je tegenstander op sociale media en dergelijke uitroepen. Carrière-modus is een evenwichtsoefening om een ​​succesvolle UFC-jager te worden en bij voorkeur een die fans graag zien. Er is een zeer uitgebreid menu aan het begin om je fighter te creëren, om een ​​op maat gemaakte kandidaat te bouwen, of je kunt spelen als een van de 230-tal andere UFC-jagers, van een lichtgewicht tot zwaargewicht. Buiten de standaard vechtmodi, met verschillende aangepaste opties en dergelijke, is er ook de nieuwe toernooimodus, zodat jij en een stel vrienden kunnen vechten in grote online toernooien. UFC is uitermate geschikt om met vrienden te spelen.

Mirjam’s conclusie:
Als je alles bij elkaar optelt, slaagt UFC 3 er duidelijk in om een goed MMA-spel te zijn, dat een uitgebreid vechtsysteem heeft met goed samengestelde spelopties. Er is genoeg keus voor elke type speler of nu je graag alleen speelt of met anderen. De game moet je zeker in huis halen als je de meest complete vechtgame wilt spelen.

+ Grafisch zeer mooi
+ Oogt en voelt realistisch aan
– Kan voor beginners erg moeilijk zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.