Het is op dit moment een beetje stil rond de Female eSports. Er zijn al een tijdje geen toernooien geweest en er zijn ook nog geen aankondigingen voor toernooien in 2018. eSports zelf gaat natuurlijk wel door, maar dan moeten we naar de mannen gaan kijken.
Deze maand zijn er een aantal grote competities geweest, GWENT Challenger tournament, Hearthstone World Championship en de Eleague Major in Boston voor Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).

GWENT Challenger Tournament:

GWENT is het kaartspel van het spel The Witcher en is snel heel erg populair geworden. De eerste competitie van 2018 is gewonnen door Jan “Superjj102” Janssen. Het eerste GWENT toernooi van 2018 werd gehouden op 20 en 21 januari in Warschau, Polen. De top 8 van de Pro Ladder mochten meedoen aan dit toernooi en ze speelden voor een totaal aan prijzengeld van 25000 dollar met als bonus Crown Points. De finalisten van het toernooi kregen ook automatisch een uitnodiging voor het Challenger Toernooi in april. Jan “Superjj102” Jansen nam 10.100 dollar mee naar huis en de tweede plek was voor Andrzej “Adzikov” Bal, die 4.300 dollar won. De derde plek was voor Elias “Shaggy” Sagmeister en hij nam 3.200 dollar mee naar huis.

Hearthstone World Championship

De Hearthstone World Championship werd gehouden in Amsterdam en is gewonnen door Chen “tom60229” Wei-Lin. Het werd gespeeld van 18 tot en met 21 januari, maar het ging om het kampioenschap van 2017 en er werd gespeeld om een totaal aan prijsgeld van 1 miljoen dollar. De eerste plek nam 250.000 dollar mee naar huis, dus niet een klein toernooitje. De spelers die mee mochten doen aan dit toernament hebben zich een jaar lang moeten bewijzen. Frank “Fr0zen”Zhang werd tweede en de derde en vierde plek waren voor Kim “Surrender” Jung Soo en Jason “JasonZhou” Zhou. Alles staat nu weer op nul en er begint een nieuw seizoen dus iedereen maakt weer kans om er volgend jaar bij te zijn.

Eleague Major CS:GO

De eerste CS:GO Major van 2018 werd gehouden in Boston, Amerika en er werd gespeeld voor een totaal aan prijsgeld van één miljoen dollar. De Major zelf liep van 26 tot en met 28 januari en er deden teams van over de hele wereld mee. De qualifiers waren al langer bezig, maar uiteindelijk mochten acht teams daadwerkelijk plaats nemen op het podium om de Major te spelen. De acht teams die de kwart finales speelden waren: Faze, Navi, G2 eSports, Mousesports, Cloud 9, SK Gaming, Fnatic en QB Fire. De halve finales gingen tussen Faze en Navi, waar Faze sterker bleek, ze wonnen 2-0. De andere halve finale ging tussen Cloud9 en SK Gaming en deze was een stuk spannender, maar Cloud9 wisten uiteindelijk met 2-1 te winnen. De Finale tussen Faze en Cloud9 werd gewonnen door Cloud 9 met 2-1.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.