Hartstikke leuk al die winnaars van The Game Awards, maar dit is vaak toch bedrijf gerelateerd. Zelf vond ik het wel noemenswaardig om nog even de eSports apart uit te lichten, want het is de toekomst natuurlijk, en hierbij te zien wie er heeft gewonnen.
Diverse eSports categorie├źn zijn tot leven geroepen waarin prijzen verdiend zijn, ik neem ze even met je door.

Er is zelfs een eSports evenement tot winnaar uitgeroepen, namelijk: 2023 League of Legends World Championship. Andere evenementen die werden genomineerd; Blast.tv Paris Major 2023, EVO 2023, The International DOTA 2 Championships 2023 en Valorant Championships 2023. Misschien kunnen ze wat inspiratie opdoen bij Riot Games, hoe je een event organiseert.

Beste eSports Game is gewonnen door Riot Games de makers van Valorant. Achter zich gelaten zijn de games; Counter-Strike 2, DOTA 2, League of Legends, PUBG Mobile.

Van welke eSports Atleet zou je een poster boven je bed moeten hebben hangen? Wie is de beste en heeft de prijs in de wacht gesleept? Niemand minder dan Lee “Faker” Sang-Hyeok (League of Legends). Andere eSports atleten die wel zijn genomineerd; Mathieu “Zywoo” Herbaut (Counter-Strike: Global Offensive), Max “Demon1” Mazanov (Valorant), Paco “Hydra” Rusiewiez (Call of Duty), Park “Ruler” Jae-Hyuk (League of Legends), Phillip “Imperialhal” Dosen (Apex Legends). Helaas geen dames in dit rijtje.

Alleen is ook maar zo alleen en zo is er ook het beste eSports team tot winnaar gekroond, namelijk JD Gaming die League of Legends spelen. Andere genomineerde teams; Evil Geniuses (Valorant), Fnatic (Valorant), Gaimin Gladiators (DOTA 2), Team Vitality (Counter-Strike)

Nu komt het gaafste, al zeg ik het zelf, de winnaar die is gekozen en zich de beste eSports coach mag noemen. Heel gaaf omdat dit iemand is waar ik vroeger zelf ook nog eens tegen heb mogen spelen, toen Counter-Strike nog hip was. En als je zelf dan bent gestopt met gamen kan je altijd nog een poging wagen om een team te coachen, in dit geval is de winnaar: Christine “Potter” Chi, coach van Evil Geniuses – Valorant. Andere genomineerden; Danny “Zonic” Sorensen (Team Falcons – Counter-Strike), Jordan “Gunba” Graham (Florida Mayhem – Overwatch), Remy “Xtqzzz” Quoniam (Team Vitality – Counter-Strike), Yoon “Homme” Sung-Young (JD Gaming – League of Legends).

Gefeliciteerd allen en niets is zo veranderlijk als gamers en teams, dus wie weet wat 2024 ons zal brengen!

┬ę 2023, The Game Awards

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.