Het is al even geleden dat de Vampieren uitbreiding (Game Pack) uit is gekomen voor De Sims 4. Dat mag de pret niet drukken om dit pakket alsnog even te bekijken en een oordeel over te geven.

Zoals de titel ook al doet vermoeden zijn er vampieren in De Sims 4 met een bijbehorende nieuwe wereld, nieuwe voorwerpen, bouwmaterialen, kapsels, uiterlijke veranderingen en nieuwe outfits. Naast dit alles zijn er ook nieuwe features op het gebied van interactie tussen Sims zeker als er eentje bloeddorstig is.

Er zijn drie nieuwe doelen die je aan je Sims kan geven. Zo kan je als doel kiezen om meester vampier (kennis) te worden, een vampieren familie (gezin) te stichten of een goede vampier (populariteit) te worden. Deze drie hebben allemaal kleine taken, die soms best een uitdaging kunnen zijn, om het grote doel te behalen.

Bij het maken van een nieuwe Sim heb je diverse nieuwe mogelijkheden. Zeker als je een vampier maakt heb je een ‘gewone’ look en een ‘duistere’ look die je kan voorzien van diverse uiterlijke kenmerken. Je doet het allemaal dubbel en dit kan het maken van een Sim-proces iets langer laten duren.

Je kan jouw vampieren Sims een aantal specifieke kenmerken aan het gezicht geven als een droge huid/barsten in de huid, diverse littekens, vampierengebit (je weet wel, van die puntige hoektanden!) of kiezen uit een voorgemaakt gezicht. Daarnaast is er nieuwe make-up om op het snoetje van jouw Sim te smeren. Als je eenmaal het uiterlijk naar wens hebt kom je bij de outfits terecht die ook voorzien zijn van een nieuwe ‘duistere’ collectie. Lange gewaden, donkere kleuren, bijzondere vormen zijn kenmerkend voor de nieuwe kleding die er voor deze vampieren uitbreiding is uitgebracht. Als je voor je ‘gewone’ Sim en de ‘duistere’ Sim een outfit hebt samengesteld voor diverse gelegenheden kan je aan de slag met het leven in bijvoorbeeld de nieuwe wereld, Forgotten Hollow!

Forgotten Hollow oogt als een kleine buurt met maar vijf kavels om te vullen. Een paar zijn al voorzien van bewoners, maar die kan je heus wegjagen en gebruiken voor jouw gezin. De buurt oogt donker en het is er ook langer donker, maar niet saai maar voorzien van bijzondere plekjes. Voorzien van een plein in het midden kan je met gemak nieuwe ‘vrienden’ maken.

De meubels die je natuurlijk gebruikt in je nieuwe huis zijn voornamelijk antiek! Ook deze zijn veelal alleen in donkere tinten te kiezen. Een aantal voorwerpen durf ik zelfs een beetje creepy te noemen en dit pakket past ook leuk samen bij de Griezelige accessoires die al eerder is uitgebracht. Leuk ook om te zien dat er diverse nieuwe behang is geleverd en wat te denken van die scheuren in de muren die je huis zo lekker oud maakt.

Een vampier heeft een heel ander leven dan de ‘gewone’ doorsnee Sim. Ze hoeven weinig te slapen maar hebben vampier energie en dorst. Vampier energie krijg je door te gaan slapen (het is een optie!) of aan duistere meditatie te gaan doen. Om je dorst te lessen kan je van iemand te drinken, dit kan je gewoon aan een Sim vragen of je even in zijn/haar nek mag bijten. Bij een beet van een vampier veranderen je Sims niet meteen in een vampier, het is een optie! Je kan ook een plasma drankje drinken. Deze moet je wel eerst een soort van vrijspelen door je te verdiepen in het leven van vampieren via de computer.

Vampieren-Sims verdienen krachtpunten. Deze zijn in een overzicht van ‘meer krachten’ of ‘zwakheden’. Als je meer kracht hebt gekozen (bijvoorbeeld nooit meer hoeven plassen) dan moet je uiteindelijk ook een zwakte kiezen. Deze zwakheden zijn heus niet leuk te noemen, of misschien voor een aantal vampierenfans juist wel. Zelf ben ik er niet zo van dat mijn Sim in een kist moet slapen, maar dat is dan dus een zwakte dat mijn Sim dus niet meer in een gewoon bed tot rust kan komen maar toch echt in een kist moet slapen.

Patricia’s Conclusie: Jeetje wat een hoop aanpassingen zijn er gekomen met deze Vampieren uitbreiding. Ik moet toegeven dat het toch wel een fijn personage is in de game, zo’n vampier. Ze hebben veel minder behoeften dan de gewone Sims hebben. Dat speelt echt een stuk fijner maar een nadeel is wel dat mijn Sim (nog) niet is opgewassen is tegen zonlicht en begint te stomen of te smelten. Mijn ondergrondse huis is natuurlijk een fantastische plek om te wonen. Er is zoveel nieuws te ontdekken dat je bijna niet uitgespeeld raakt. Ik had in elk geval niet verwacht dat deze uitbreiding leuker is dan ik dacht!

+ Vampieren
+ Nieuwe buurt
– Kist slapen
– Geen dagjesmensen

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.