Ik ga op vakantie en ik neem mee… Naast de bekende dingen zoals kleding, toilettas en opladers voor je elektronica (als je ze meeneemt), zijn reisspellen ook leuk om te nemen. Leuk om de tijd sneller te laten gaan, ontspanning maar bovenal: plezier. Ik heb voor jou de zeven leukste reisspellen die je kan meenemen op een rijtje gezet.

We kennen allemaal de standaard bordspellen in reisverpakking wel. Monopoly, Cluedo, Vier op ‘n Rij, Mens Erger je Niet enzovoorts. Helemaal niks mee. Dit zijn wel de meest logische en bekende spellen die vaak meegaan op vakantie. Ik geef je zeven andere reisspellen, die wat misschien minder bekend zijn, maar wel leuk zijn om tijdens jouw vakantie te spelen. We gaan beginnen met…

IQ-Puzzler Pro – Smart Games
Dit interessante denkspel daagt jou in 120 opdrachten uit, in drie spelvarianten in 2D en 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor 2D-opdrachten en de 3D-pyramiden. En aan de onderkant vind je een compleet ander spelbord voor 2D-opdrachten.
Een leuk reisspel voor op vakantie. Je begint met makkelijke opdrachten die naarmate steeds moeilijker worden. Dus uitdagend en veel denk- en speelplezier. Enig nadeel is dat je kleine onderdelen hebt. Gelukkig heb je een opbergvak om de onderdelen in op te bergen.

Camel Up Kaartspel – 999 Games
Van de Camel Up-bordspel hebben ze een kaartspel spel geïntroduceerd. Lekker makkelijk en compact mee te nemen. In dit spel strijden vijf kamelen over een parcours de race te winnen. Door middel van kaarten kan de parcours veranderen en zo ook de uitkomst van de race. Wie oh wie gaat er winnen?
Een grappig spel. Neem de tijd om dit spel te begrijpen, want door de vele kaarten is het soms moeilijk te gebruiken.

Machi Koro – White Goblin Games
Gefeliciteerd! Je bent verkozen tot  burgemeester van de stad Machi Koro! Oh, echt? Yep. In dit dobbelspel moeten spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. En dat is best lastig als je begint met een tarweveld en een bakkerij.
Het is een simpel concept maar is makkelijk onder de knie te krijgen. In elk beurt gebeurt er wel wat, ook als jezelf niet aan de beurt bent. Veel variatie en mogelijkheden.

Speed Cups – 999 Games
Heb je meer zin in een concentratie-, reactie- en behendigheidsspel? Dan is wellicht Speed Cups wel iets voor jou. Je krijgt vijf bekers in verschillende kleuren. Ieder beurt draait een speler de bovenste kaart van de stapel om. Daarop staan vijf voorwerpen in de kleur van de bekers horizontaal of verticaal. Dit moet je zo snel mogelijk op volgorde doen wat er op de kaart is aangegeven. De speler met de meeste kaart win het spel.
Dit spel is eenvoudig en snel te leren. Leuk om iets luchtigs tussendoor te spelen.

De Grote Dalmuti – Enigma
In de ene beurt kan je de koning zijn – De Grote Dalmuti, in de volgende beurt weer een bediende. In dit kaartspel moeten spelers tachtig speelkaarten zo snel mogelijk uitgespeeld worden. Lukt het om als eerste alle kaarten kwijt te raken, dan ben je in de volgende rond De Grote Dalmuti. Eindig je als laatste, dan ben je de bediende. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel is de winnaar.
Een grappig en tactisch kaartspel. En ook eindeloos speelplezier want soms kan een ronde speelbeurt algauw 15 minuten duren. Neem de tijd.

Vrijdag – 999 Games
Liever een spel waarbij maar 1 speler voor nodig is? Dat kan ook, dan is wellicht het spel Vrijdag wel wat voor jou. Jij bent Vrijdag en je brengt jouw vrije dagen door op een onbewoond eiland. Als Robinson plotseling kapseist met zijn boot en aan wal komt op jouw eiland, wordt de rust verstoord. Jouw taak is om Robinson vaardigheden te leren om zijn overlevingskansen op het eiland te vergroten. Als Robinson aan het einde van het spel slaagt om twee piraten te verslaan, dan zal hij jouw geliefde eiland succesvol verlaten en heb jij eindelijk de rust terug.
Een leuk soloavontuur-spel waarbij jij Robinson helpt om het eiland te kunnen verlaten. Het spel kent verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor je als speler uitgedaagd wordt om het spel te verslaan.

Gesjaakt – 999 Games
Een leuk, snel kaartspel voor meerdere spelers. In dit spel betekenen kaarten juist strafpunten. Elk kaart bevat een waarde die strafpunten opleveren. Je kan ze oppakken of een fiche inleveren. Maar zoveel fiches heb je niet. Het is de bedoeling om zo min mogelijk strafpunten te hebben. En in bepaalde situaties in het spel kunnen voor tactische mogelijkheden bezorgen. Dus speel slim.
Een zeer vlot en tactisch spel voor meerdere spelers. Ben je goed in bluffen? Dan ga jij waarschijnlijk winnen.

Heb jij een favoriete bord- of kaartspel die altijd meegaan op vakantie?

Bewaren

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.