Steam Next Fest vindt weer plaats van 3 tot 10 oktober, wat meestal betekent dat er allerlei nieuws is en dat er vele games een demo krijgen. Een daarvan is roguelike avontuurlijke deck-builder Wildfrost.

In Wildfrost vul je je eigen kaartdeck met allerlei maatjes die jou kunnen helpen om de wereld terug te pakken van de Wildfrost. De Wildfrost zorgt voor een eeuwige winter en de bewoners van Snowdwell zijn de enige overlevenden die hier iets aan kunnen doen. Je zult dus strategische keuzes moeten maken om je deck te vullen en zo naar de Sun Temple te komen en daarmee de Wildfrost te verjagen. Gelukkig kun je steeds meer vrienden toevoegen aan je deck en kun je ze versterken om zo het beste team ooit samen te stellen.

Aangezien het een roguelike is kun je een run steeds weer opnieuw doen en is geen enkele run hetzelfde. Je kiest elke run een leider van een tribe naar keuze en begint je gevecht. Als je het slim speelt kun je je kaarten steeds verbeteren, de krachten en zwaktes van je vijanden gebruiken om zo steeds beter uit de strijd te komen. Na elke run keer je terug naar Snowdwell om de stad op te bouwen en te verbeteren.

Voor de demo kunnen spelers tussen 3 en 10 oktober spelen met de Snowdweller Tribe. Er zullen drie gevechten per run met zes verschillende mogelijke mini-bazen zijn en natuurlijk een ijzige eindbaas. Ook krijg je de kans om 23 verschillende maatjes en 45 items te verzamelen zodat je lekker kunt experimenteren. De volledige versie van Wildfrost staat gepland voor de winter van 2022. De game wordt ontwikkeld door Deadpan Games (developer) en Gaziter (designer) en wordt uitgegeven door Chucklefish, die je misschien kent van een game genaamd Stardew Valley. Deadpan Games

De stijl van Wildfrost spreekt me in ieder geval wel aan en ik denk dat ik de demo dan ook maar eens even ga proberen tijdens Steam Next Fest. Meer informatie over Wildfrost vind je op de officiële site en de demo download je vanaf 3 oktober hiero! Overigens kun je de demo nu ook al spelen, maar wellicht dat deze tijdens de Steam Next Fest wat uitgebreider is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.