Alweer een nieuwe LEGO game die onlangs is verschenen is LEGO Worlds. Hij lijkt totaal niet op de voorgaande LEGO titels, behalve dat je de welbekende poppetjes en blokjes tegen komt. Er is wel een verhaallijn maar of deze nu zo heel bijzonder is?

img_LEGO_World2
In LEGO Worlds is het uiteindelijke doel om je eigen LEGO Wereld te gaan bouwen. Maar voordat het zover is moet je een hele lading gele blokken verzamelen en dat kost een hoop tijd. Daarnaast ook enige creativiteit en geduld. De vergelijking tussen Minecraft en LEGO Minecraft is ook al snel gemaakt, al heb ik tot op heden zelf nog geen Minecraft gespeeld, het principe is wel vergelijkbaar.

Je komt met je raket neer op een stuk land, een nieuwe wereld. Je raket is kapot en te repareren met de gele blokken. In het begin heb je er niet zoveel nodig, maar dit aantal gaat steeds verder omhoog om verder te kunnen komen. De gele blokken verzamel je door opdrachten te doen. Deze zijn soms erg leuk, soms erg stom, soms frustrerend en soms gewoon helemaal niet duidelijk. Dan heb je een creatieve geest nodig om de opdracht op te lossen.

img_LEGO_World1
De eerste werelden zijn wel erg handig omdat het eigenlijk een grote tutorial is die je meteen helpt om kennis te maken met de wereld, de mogelijkheden en je tools. Je LEGO personage maakt gebruik van verschillende tools (gereedschappen) om voorwerpen te kopiëren, te kleuren, grond te verhogen of juist verlagen en meer! Het bouwen vond ik soms ook erg frustrerend. De uitleg van het gebruik van de tools is prima maar misschien is er iets mis met mijn inzicht, dat kan natuurlijk ook. Zeker omdat het bouwen en enige inzicht wel een pre zijn in LEGO Worlds. Het leuke is wel dat je zoveel mogelijk voorwerpen kunt kopiëren en deze ook later weer nodig zult hebben om opdrachten te voltooien. Met als einddoel je eigen wereld creëren!

img_LEGO_World3
Tijdens de tutorial krijg je uitleg over de tools die je krijgt en hoe te gebruiken. Zo wandel je door de eerste paar levels heen om dan toch enigszins verder te gaan met de kennis die je hebt. De omgeving of wereld waar je terecht kan komen is erg afwisselend en heeft bijzondere opdrachten, wat moeten varkens met ijs? Waarom moet ik een boom verven? Het is wel leuk verzonnen en blijft er mooi uit zien. Ik vond het nog niet zo heel gemakkelijk, sommige opdrachten wist ik echt niet wat te doen en eindigde in doelloos rondlopen in de hoop nieuwe opdrachten te vinden en uiteindelijk de PlayStation weer uit te zetten om iets anders te gaan doen.

review_cijfer_6.5Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit helemaal geweldig vinden, top! Het idee is ook erg leuk, maar voor mij is het net-niet, zeker niet na alle andere grote titels die er van de LEGO games inmiddels op de markt zijn gebracht. Zeker het einddoel van die vele gele blokken die verzameld moeten worden is bijna niet te doen voor mij. Dit had ook wel iets minder mogen zijn en haalbaarder voor mensen als ik, hihi. Het ziet er wel weer mooi gemaakt uit en ik vind het op sommige punten wel iets weg hebben van voorgaande LEGO games. Leuk om eens te proberen, maar mag nu plaats maken voor andere games.

+ LEGO!
+ Je eigen LEGO wereld bouwen (als je ooit zover komt)
+ De marsmannetjes
+ Eindeloze mogelijkheden
– De opdrachten die niet lukken
– Teveel gele blokken die je moet verzamelen

Kopen als je, eens virtueel wilt bouwen met oneindige mogelijkheden en geen zin hebt om je kamer op te moeten ruimen.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.