Het zal je niet zijn ontgaan: Super Mario Run is uit. Hoewel, het kan je gemakkelijk ontgaan zijn, als je net als ik slechts Android-apparaten bezit. Keihard balen natuurlijk, dat de allereerste Mario-game op mobiele telefoons dan alleen op iOS verschijnt.

Bij de iPhone 7 release was ik zeer gecharmeerd van het feit dat hij ook in het roze beschikbaar is. Maar goed, ik had destijds net een nieuwe Samsung telefoon, dus waarom zou ik dan ineens naar iPhones overstappen? Nou, die reden is er dus nu in de vorm van Super Mario Run, een game waar ik al enorm lang naar uitkijk.

We hebben op de redactie aardig wat Mario-fans rondlopen, zo was ook te zien in onze Super Mario Maker challenge. Mario is voor velen van ons het eerste personage waarmee het allemaal begon, en het is niet makkelijk de loodgieter los te laten. We worden er door onze Android-telefoon echter wel door gedwongen om Mario links te laten liggen.

Op zich is het natuurlijk niet alleen maar de game waarvoor ik een iPhone zou willen. Ik ben sowieso wel nieuwsgierig naar die telefoons die iedereen heeft, helemaal omdat ik er al zo vaak over geschreven heb. Bovendien vind ik die slow motion mogelijkheden supergaaf, en natuurlijk de indrukwekkende foto’s die je ermee kunt maken, heel handig als je bijvoorbeeld een eigen blog hebt of een soort selfiemaniak bent. Het is een mooi ding, maar er zit wel een prijskaartje aan natuurlijk. Morgen zal ik hem nog niet kunnen kopen, maar hopelijk wel binnenkort.

Nu ben ik dus naarstig op zoek naar een iPhone zodat ik Super Mario Run kan doen. Ik kan de game wel op die van mijn vader zetten en tijdens de Kerstmis lekker spelen, maar dan heeft hij kans dat ik zijn telefoon per ongeluk in mijn tas laat vallen en mee naar huis neem. Nu heeft hij weliswaar geen roze exemplaar, maar hij zou dan wel Mario Run erop hebben!

Waarschijnlijk zet ik Super Mario Run voor dat tientje dat ie kost wel op mijn vader mobiel, om vervolgens de halve Kerstmis ongezellig te doen en me schuldig te voelen. Niet echt een goed idee. Nu probeer ik dus allerlei financiële berekeningen te maken om te zien of ik er nog een telefoonabonnement bij kan nemen om zo die iPhone 7 toch nog te kunnen kopen voor die lieftallige Mario. Tja, je moet iets overhebben voor die man in je leven, toch?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.