Begin februari is het tijd om weer verliefd te worden. Niet op een of andere gast of chick omdat je dan niet alleen hoeft te zijn op Valentijnsdag: op Poochy & Yoshi’s Woolly World. Deze 3DS-game verschijnt namelijk dan en dat is iets om naar uit te kijken. Wil jij weten wat de game precies inhoudt? Lees dan gauw verder 

De naam van de game is sowieso al iets dat meer uitleg vergt: “Poochy & Yoshi’s Woolly World”, het klinkt een beetje vreemd. Sowieso klinkt Yoshi’s Woolly World bekend, want dat is die Kirby’s Epic Yarn-achtige Wii U-game met Yarn Yoshi (van de Amiibo) in de hoofdrol. Maar wie is toch Poochy en waarom is het ineens de Woolly World van hen beiden?

Daar kan ik een heel kort antwoord op geven: Poochy & Yoshi’s Woolly World is een port van de Wii U-game naar de 3DS. Poochy is die gekke hond uit de game, die je vaak veel te hard helpt waardoor het allemaal veel te makkelijk wegspeelt. Toch bleef ik hem er steeds weer bijhalen, omdat ik ontzettend vrolijk word van zijn aanwezigheid. Wat een schattig dier.

Overigens is dat Poochy-gedeelte ook waar de 3DS-game zich zal onderscheiden van de Wii U-game: er zijn namleijk bonuslevels en een speciale time-attack modus waarin Poochy de hoofdrol pakt. En het fantastische is dat de game Poochy puppies introduceert, die Yarn Yoshi helpen om geheimen te ontdekken. Helaas zitten die alleen in Mellow Mode, en die zal je zelden gebruiken omdat de game heel makkelijk is. Maar toch, die Poochy puppies zijn absoluut iets dat we willen uitproberen.

Verder is de game dus hetzelfde als Yoshi’s Woolly World, met als grote plus dat er een Amiibo verschijnt van Poochy. Ik hoop niet dat Nintendo dat weer net zo onhandig aanpakt als bij de “exclusieve” Yarn Yoshi, want die was op een gegeven moment uitverkocht, en toen ging iedereen ze voor gestoorde bedragen alsnog kopen, om te horen dat er een paar maanden later gewoon weer een nieuwe lading Yarn Yoshi’s werd geproduceerd. Pijnlijk. Ik hoop dat Poochy niet hetzelfde lot te wachten staat, hoewel ik wel hoop dat hij meteen al volop beschikbaar is voor de fans. En vooruit, ook een beetje voor mezelf 😉

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.