Bioshock; je mag jezelf eigenlijk geen gamer noemen als je het nooit hebt geprobeerd. Het is een gameserie die uniek is, meeslepend en een geweldige grafische stijl kent. Nu waren de games tot voor kort alleen op de last-gen consoles beschikbaar, maar nu kun je op Xbox One en PlayStation 4 (en de PC) genieten van Bioshock dankzij deze “collection”.

Natuurlijk zijn de games wel wat opgepoetst, want een game die tien jaar oud is (de eerste Bioshock) die kan natuurlijk wel wat plastische chirurgie gebruiken. En dat is gelukkig goed gedaan; geen Donnatella Versage-achtige horror, maar een mooie, gloednieuwe versie van een game die verder nog net zo vertrouwd voelt als we hem kennen. Dat komt ook omdat niet alles is opgepoetst, dus sommige film-achtige stukjes voelen nog steeds lekker houterig aan.

Sowieso maakt de eerste Bioshock de meeste indruk in deze collection, want die bevat kleine stukjes commentaar van de game director. Je krijgt ze niet allemaal zo op een presenteerblaadje, want het zijn verzamelitems. Dat vind ik heel tof, want op die manier speel je de hele game opnieuw, met onder andere als deal dat je er wel iets nieuws voor terugkrijgt. Niet dat Bioshock niet briljant is om nogmaals te spelen, maar die director commentaries geven het net dat beetje extra.

Verder is het vooral veel van die heerlijke Bioshock-gameplay waarvan we al zoveel jaren genieten. Die prachtige werelden, die rare sfeer, die shooteractie, heerlijk. Maar het mooiste aan Bioshock is het verhaal, en de plottwists, en de manier waarop je elke keer weer denkt: HUH?! Op een positieve manier dan, want je wil alleen maar doorspelen om te zien hoe het verhaal zich nog meer gaat uitvouwen. Juist omdat het even geleden is, ben je dat hopelijk al een beetje vergeten. Plus, als je newbie bent, dan kun je dat allemaal helemaal fris ervaren!

Bioshock: The Collection bevat dus Bioshock, Bioshock 2 en Bioshock Infinite. De game is nu uit op PlayStation 4, Xbox One en PC.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.