De maffia is zo’n ver van ons bed show, dat het blijft fascineren. Hoewel ze vaak op hetzelfde neerkomen, geniet ik wel van een goede maffia-film, en dan niet alleen de Godfather natuurlijk. Zo zou ik je bijvoorbeeld zeker aanraden eens de film Rob the Mob te kijken, dat is een moderne film over een soort Bonnie en Clyde die de maffia een hak zetten, supercute! Anyway, ik ben hier om over games te schrijven, en wel de volgende: Mafia III.

De Mafia-reeks kent twee games, maar daar wordt eind dit jaar een derde aan toegevoegd. Waar we eerst de levensverhalen van Tommy en Vito hebben meebeleefd, duiken we in het derde deel in het gangsterleven van Lincoln. Interessant, want het is voor het eerst dat de serie een afro-Amerikaanse hoofdrolspeler heeft. Dat is boeiend, want dat betekent dat het niet per se over de Italiaanse mob gaat, maar over de black mob in New Orleans.

Van Mafia III kun je natuurlijk veel actie verwachten, met rivaliserende mafiosi, moordmissies en verraad. Juist omdat de Italiaanse maffia en die waar Lincoln zich bij heeft aangesloten elkaars bloed kunnen drinken, zit er een hoop woede in Lincoln. Gelukkig heeft hij altijd zijn favoriete mes bij zich om zichzelf te verdedigen. En je kunt op grappige wijze gebruikmaken van de objecten in de omgeving om vijanden om te leggen.

mafia-3-header

Hoewel het verhaal in Mafia nog steeds belangrijk is, kun je ook veel vrijheid verwachten in de vorm van de sandbox-achtige wereld waar allerlei zijmissies op je wachten. Omdat de gamewereld groot is, kun je voertuigen gebruiken om ergens te komen. Dat zijn geen lelijke eendjes, maar prachtige bolides die perfect bij het tijdperk hoort waarin de game zich afspeelt: de 60’s.

Wat tot slot een van de grootste nieuwigheden aan de game is, zijn de drie onderschikten die je kunt gebruiken. Daar zit een oude bekende bij: Vito. Vito is het enige personage dat in alledrie de Mafia-games voorkomt, hoewel mensen die alleen Mafia hebben gespeeld waarschijnlijk slechte herinneringen aan de man hebben.. Maar zo als handlangers kun je ze gebruiken om bijvoorbeeld activiteiten voor je te doen. Het zijn niet een stel apen die gewoon met je meevechten, je kunt ze specifiek de opdracht geven om bijvoorbeeld de politie om te kopen. Erg handig als je net in je auto wordt achtervolgd door de politie, je bent immers een gezocht man.

Nieuwsgierig geworden? Mafia III verschijnt op 7 oktober op PlayStation 4, Xbox One en PC.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.