Op het gebied van computer muizen zijn er ontelbaar veel muizen te koop. Maar welke muis is nou het “best” ? Voorheen had ik een simpele muis met twee knoppen die goed in mijn had lag, prima. Nu heb ik de Razer Naga Chroma mogen testen en dit bevalt mij een stuk beter. Met de opkomst van esports en nieuwe technologieën, kan Razer niet achterblijven met haar producten. Met de Naga Chroma proberen zij de markt weer te veroveren.

img_nagachroma1

De Razer Naga Chroma telt naast de vijf fysieke boven op de gaming muis, nog twaalf aan de zijkant. We kennen de linker en rechter muisknop allemaal. Naast die twee knoppen kan je ook het scrol wiel indrukken en twee knopjes op de muis voor de snelhuis van je cursor, met maximaal 16000 DPI en minimaal 800 DPI. Deze functie is handig voor precisie werk. De twaalf knoppen aan de zijkant bevinden zich bij je duim. Je kant dus 1 tot en met 12 knoppen met je duim besturen. Ik moet wel mijn ogen op de muis richten om te weten welke knop ik nu precies indruk.

20160323_160832

Het design van de muis is groter dan ik gewend ben. Dit heeft wel een voordeel want hij valt lekker in je hand. De links, rechts klik knoppen zijn schuin en drukken soepel. Naast deze knoppen aan de rechterkant zit een kuiltje waar je ringvinger mooi invalt. De muis past precies bij je hand. Mat zwart is de kleur van de muis. Dit staat erg chique maar je kan er wel stof en bijvoorbeeld vet vlekken op zien.

20160408_151239

20160323_160527

Net als het Razer Chroma keyboard heeft de Chroma muis fantastische led verlichting. Je kan de lichten van de 12 nummers, het scrol wiel en het logo zelf bepalen. Maak ze hetzelfde of in een totaal andere kleur. In de Razer Configurator kan je de knoppen bovenop instellen en aan de zijkant naar keuzen. Ik heb de 12 knoppen zo gelaten. Als ik nu getallen in Google wil typen kan ik mijn duim de cijfers intikken en staan die ook op de Google zoekbalk. In games worden deze automatisch voorzien van dezelfde functie als je cijfers op je keyboard. Zo kan je in League of Legends je duim gebruiken voor items, In Minecraft kan je de 12 getallen gebruiken als slots en in Shooters kan je de cijfers gebruiken als wisseling van wapens. De Naga Chroma biedt een hoop mogelijkheden in knoppen en kleuren.

img_nagachroma3

img_nagachroma2

20160323_160704

Aan het begin moest ik even wennen aan de gaming muis. Met mijn linkerhand weet ik blinde links de getallen te vinden en bij mijn duim moet ik toch even kijken of ik goed klikte. Het design van de muis is zeer goed, hij ligt lekker in je hand en beweegt en klikt goed maar mag ook wel voor die prijs. Zelf heb ik ook de Razer BlackWidow Chroma toetsenbord en ik vind de Naga Chroma er heel goed bij passen. Led verlichting en mat zwart. Wordt dit de toekomst van Razer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.