Elke week checken wij de nieuwst apps voor jullie door deze apps in één uur tijd te spelen. We beginnen in de App check met Pridefest.

img_pridefest1

Het spel heeft een duidelijk thema namelijk gay parade. Onder het motto “Show your pride” moet je parades organiseren in de straten van een stad waar jij burgemeester van bent geworden. Voor de zoveelste keer word je burgemeester van een stad, ik kan nog wel 20 andere games vertellen waar je een eigen stad krijgt. Met een klein begin kapitaal renoveer je oude gebouwen en organiseer je optochten door de straten. Met deze optochten moet je proberen de muntjes op de weg te verzamelen. Alle huizen waar de optocht langs komt, krijgen een experience balkje. Als dit balkje vol is kan je het huis renoveren, maar daar is geld voor nodig. Deelnemen aan de optocht kost ook geld. Na een uur spelen was is door mijn begin kapitaal heen en had ik geen geld om optochten te organiseren en geen geld voor huizen. Is dit weer zo een app waar je weer uren op moet gaan wachten tot de huizen geld generen voor je weer verder kan spelen? Daar lijkt het wel op.

img_pridefest3

De stad heeft een eigen magazine. Dit is je takenlijstje. Hierin staan 40 verschillende optochten die je kan houden. Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker deze optochten worden. Moeilijk zal je denken, wat is er moeilijk aan? Ik zal het je uitleggen. De munten worden verspreid door de stad, je moet via de straten alle munten pakken. De straten kennen verschillende blokkeringen. Het is dus een grote puzzel die je op tijd zal moeten voltooien om tot een groot succes te komen.

img_pridefest2

+ Het puzzel element als de parade door de stad rijdt
– Je moet wachten op geld en bouwtijden

Wil je Pridefest zelf spelen? Klik hier voor Android en hier voor iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.