Terwijl onze¬†kroonprinses net haar bovenbeen heeft gebroken met de ski’s, hebben wij een heerlijke wintersportgame in onze serie Wintergames. Nu is SSX geen ski-game, maar juist een spel waarin je een snowboard onderbindt. En snowboarden doe je natuurlijk niet op een zomerse berg met heide overal: deze game is een groot sneeuwfestival.

IMG_SSX_1

SSX staat voor Snowboard Supercross en werd ontwikkeld door EA Canada. De eerste game verscheen op de PlayStation 2 in 2000, maar er zijn diverse games gevolgd. In elke game deed je weer hetzelfde: zo snel en goed mogelijk met een snowboard van een berg afsuizen. Dat betekende dat SSX een heerlijk snelheidsgevoel moest hebben en dat had het ook, hoewel de controls wel even wennen waren.

Er is wel wat tragiek rondom deze sportgame, want hij werd helemaal niet zo goed verkocht. Opmerkelijk, want de game won diverse prijzen en critici waren er zeer lovend over.

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.