In ons koude regenachtige kikkerlandje wil de sneeuw nog niet echt wilt vallen, gelukkig zijn er een aantal games waar ik me heerlijk kan onderdompelen in het wintergevoel. Terwijl ik nadacht over games die me in het juiste wintergevoel brengen kwamen er een aantal naar voren. Dus ik vond het wel zo eerlijk om ze allemaal even onder de aandacht te brengen.

Dragon Age Inquisition
Dit is een van de games waar ik zo blij mee was om hem te mogen reviewen. De wereld is groot, de karakters prachtig uitgewerkt en het voelde alsof ik in een wereld van Raymond E. Feist mocht spelen. Het aantal uren wat ik in die game heb gestopt en nog nieuwe gebieden leerde kennen. In de game zijn er ook een aantal winter wonder land taferelen waar je het ultieme wintergevoel krijgt. Het licht in de game, de natuur en de dieren zijn geweldig uitgewerkt. Ik vond het ook geweldig dat ik mijn karakter zo gedetailleerd kon maken. Niet alleen het landschap geeft me het ultieme winter gevoel maar vooral de verhaallijn ook. In plaats van lekker in een boek duiken met warme chocolademelk en koekjes, krijg ik hetzelfde gevoel wanneer ik deze game speel. Gewoon heerlijk ontspannen en in een andere wereld duiken. Dus voor een ultiem wintergevoel speel echt ook een keer deze game!

img_DragonAgeInquisition_review_02
World of Warcraft
Mijn winters waren voorheen vooral gevuld met World of Warcraft. Ik vierde er mijn halloween, mijn kerst en mijn oud op nieuw. Cadeau’s verzamelen tijdens de Feast of Winter Veil in World of Warcraft. Lekker rondwandelen in een van de vele met sneeuw gevulde gebieden. Soms gewoon om even rond te wandelen en wat te grinden, maar ook om gewoon heerlijk quest na quest te halen alleen of met vrienden. In World of Warcraft heb ik flink wat verschillende karakters gemaakt zowel Horde als Alliance, ja ik weet het schande maar zo heb ik wel flink wat delen mogen ontdekken binnen World of Warcraft. Ik begon in vanilla tijd met mijn Human Warrior, Juweeltje, later volgde er gnomes, dwergen, orcs, taurens en zelfs een pandaren. De wereld is zo groot en gevuld met alle seizoenen en gebieden die je in de echte wereld ook hebt. Het is ook wel de game waar ik de meete uren in heb gestopt al kan ik het tegenwoordig niet meer zo intensief spelen als ik voorheen heb gedaan. Toch heb ik hele leuke en goede herinneringen aan deze game en is het een van mijn ultieme wintergames ook al is het in de zomer ook goed te spelen.

img_WoW_WarlordsofDraenor_018
Rise of the Tomb Raider
Deze game mocht ik afgelopen winter voor jullie spelen en dat heb ik gretig gedaan. Ik heb Lara door heel wat winterse gebieden heen helpen klimmen en klauteren. De winterse wereld is niet alleen grafisch goed uitgewerkt maar ook kwa geluid voelt het erg winters aan. Lara ademt hete stoom uit en de manier waarop ze door de sneeuw heen wandelt, voelt zo echt alsof je er zelf loopt. Dan nog het jagen op dieren zoals herten, wolven en beren in een winterse omgeving met je pijl en boog. Vervolgens snel terug naar je kampvuur en het wol gebruiken om nog wat extra warmte in je outfit aan te brengen. Wat ik overigens echt geweldig vind hierin is dat de outfit van Lara ook echt op de omgeving is aangepast. Hierin zie ik zo vaak ontwikkelaars de mist in mee gaan. Terwijl een mannelijke karakter soms flink wat stof om zich heen heeft hebben vrouwen vaak niets anders nodig dan een bikini topje zelfs in winter. Niet dat ik me daar erg aan stoor. Maar het mooie is dat prachtige Lara zelfs in haar warme winter jacket haar sex apeal behoud. Wil je echt in het wintergevoel komen, je sterk en stoer voelen dan is Rise of the Tomb Raider de ultieme wintergame voor jou.

img_RiseofTheTombRaider2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.