Mafia II speelt zich af in het fictieve Empire Bay dat gebaseerd is op New York, San Francisco en Chicago. Je speelt als Vito Scarletta, een jongen die net terug is uit de Tweede Wereldoorlog vanwege medische redenen. Het is 1945 en dankzij je vriend Joe, die tevens degene is waar je voor de oorlog criminele activiteiten ondernam, ben je weer veilig thuis in Empire Bay. Daar ontdek je dat je overleden vader veel schulden heeft achter gelaten. Daardoor zitten je oma en tante in financiële problemen. Om ze uit de problemen te helpen ga je naar je vriend Joe die je introduceert in de wereld van de mafia. Natuurlijk beginnen de problemen dan pas echt.

doHbizJ

Mafia II is een third-person shooter action adventure spel waarin je als onderdeel van de mafia van Empire Bay een heleboel criminele activiteiten moet uitvoeren. Dit soort werk gaat natuurlijk hand in hand met veel problemen en hier moet je jezelf ook uit zien te krijgen. In de geweldige omgeving van Empire Bay eind jaren ’40, begin jaren ’50 kun je de stad vrij ontdekken, al is het geen open world spel. Er is niet heel erg veel te doen buiten de verhaallijn, maar toch blijft de stad interessant.

F0PcQXt

Het begin van Mafia II speelt zich af in een soort winter wonderland met geweldige sfeer. Mensen groeten je wanneer je langs loopt en overal is dat fijne kerstgevoel aanwezig. Je krijgt het er haast zelf koud van wanneer je door de besneeuwde straten loopt in je bontjas. Dat is wat er zo enorm goed is aan Mafia II. Alles voelt bijna echt, je kunt je heel makkelijk inleven in de omgeving. Natuurlijk is de criminaliteit niet echt iets waar veel mensen zich in het echte leven mee kunnen identificeren, maar de sfeer in dit spel maakt dat volledig goed.

ZdFdcNp

Wanneer je dus zin hebt in een kerstachtige sfeer én een heel goed spel, kan ik zeker aanraden om Mafia II eens te proberen. Het is een wat ouder spel (2011) maar het is zeker de moeite waard! Voor mij is het zelfs een van de betere spellen die ik ooit heb gespeeld.

WPPST23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.