We waren eerst blij dat DoA Xtreme 3 in de maak was, maar dat veranderde toen we hoorden dat de game niet naar Europa en Amerika zal komen. De reden die hiervoor werd gegeven is dat er bij ons momenteel zo’n discussie gaande is over vrouwen in games, dat Koei Tecmo zich daarin niet wilde mengen door de game uit te brengen. De Female Asking Questions wil weten: is dat een goed teken of juist niet?

Artikel_FAQ_Celine

DoA wat??

Artikel_FAQ_Patricia

Ik snap niet waarom wij hierin genegeerd worden. Europa is heel groot! Ik denk dat de uitgevers zichzelf hiermee in de handen snijden. Of zou het zo slecht gaan met het bedrijf dat ze daarom Europa negeren?

Artikel_FAQ_Maike

Tecmo Games bang is voor de reactie van deze werelddelen op de vertegenwoordiging van vrouwen in deze game. Ik vraag me af waarom alleen vrouwen in de Westerse landen hier een probleem mee zouden en hebben en vrouwen in Azie niet. Daarnaast zijn dit soort games natuurlijk eerder al wel in het westen uitgebracht. Ik moet me denk ik wat meer inlezen voordat ik hier een definitieve mening over kan vormen.

ELISE

Er zijn genoeg games waarin vrouwen enkel gezien worden als lust object. Dat is als geheel niet acceptabel, maar ik denk niet dat 1 game meer of minder het verschil gaat maken.

Artikel_FAQ_Sandra

Ik vind het raar dat de game niet in Europa uitkomt. Ik kan begrijpen dat de uitgevers bang zijn voor de kritiek over hoe de dames eruit zien en zich gedragen in de game, maar om dan de game maar nergens uit te brengen lijkt mij ook geen optie. Maak de game dan niet, denk ik dan. Mij doet het niets hoe de game is envan mij zal je geen kritiek horen over de game, ik kan er wel om lachen. Van mij mogen ze de game gewoon uitbrengen in Europa.

Artikel_FAQ_Laura

 

Ik waardeer het gebaar, maar ik denk dat DoA helemaal niet zo’n enorme bijdrage levert aan de slechte beeldvorming rondom vrouwen in videogames. Quiet uit Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is wat mij betreft eerder een personage dat teleurstelt. Ze ziet er goed uit, realistisch ook, maar vervolgens krijgt ze kleding aan die niet bepaald past bij de omstandigheden waarin ze werkt. Nu is daar natuurlijk een enorm “logische” reden voor die de game uitlegt, maar gek genoeg zijn die zogenaamd goede intenties moeilijk te geloven als je haar zichzelf vervolgens op de meest verhullende wijzen denkbaar ziet uitrekken.

De dames van Dead or Alive zijn echter van een totaal ander kaliber. Ze zien eruit als mangapoppetjes met grote schuddende meloenen en ze maken piepgeluidjes alsof ze niezende pandabeertjes zijn. Totaal niet realistisch en eerder een goed soort schattig dan een vreemd soort sexy, als je het mij vraagt. Ze dragen weliswaar mini-bikini’s en gekke badpakken waarin ik geen duik zou wagen, maar in de games krijg je de kans om ze allerlei verschillende outfitje aan te doen en dat is grappig om te doen. Het is eigenlijk een soort Style Boutique, zonder de veel te makkelijke klanten. Mijn vriendin en ik moesten vroeger altijd heel erg lachen om al die chickies, en om nou te zeggen dat we er enorm opgewonden of offended door waren: nope, daar waren die games veel te tof voor!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.