Blade and Soul is een MMORPG die afgelopen maandag is uitgebracht en deze game is nu al ontzettend populair. Nu vraag je je misschien af wat voor game dit nou is? Hoe werkt het precies? Hieronder vind je een kleine guide voor Blade and Soul. Lees dus vooral verder.

img_blade_and_soul_3

Na het opstarten van Blade and Soul is het tijd om jouw personage te maken en ik waarschuw je alvast, er zijn ontzettend veel customisation opties. Je kan al gauw 30 minuten bezig zijn met het ontwerpen van je personage. De eerste keuze die je moet maken is welk race je gaat spelen. Er zijn namelijk vier verschillende races: Gon, Lyn, Yun en Jin.

img_blade_and_soul_1

Races
Gon: The Gon geloven dat hun voorouders zijn ontstaan uit de adem van een draak. Hun vechtstijl draait vooral om fysieke kracht. Zij hebben de volgende classes tot hun beschikking: Destroyer, Kung Fu Master, Force Master.
Lyn: De Lyn zijn schattige kleine wezentjes met de oren en een staart van een bepaald dier. Hun voorouders waren de legendarische Kirin. Zij hebben de volgende classes tot hun beschikking: Summoner, Force Master, Blade Dancer.
Yun: De Yun populatie bestaat alleen maar uit vrouwen. Zij hebben een sterke band met de natuur. Hun classes zijn: Force Master, Blade Master, Kung Fu Master.
Jin: Jin betekent ”Unyielding Effort”. De Jin lijken het meeste op de ‘gewone’ mens. De Jin’s classes zijn: Assassin, Blade Master, Kung Fu Master.
Natuurlijk is er nog meer te vertellen over deze vier races, maar dit is in ieder geval de basis

Nadat je een race hebt gekozen, moet je een class kiezen. Hou er wel rekening mee dat niet iedere race toegang heeft tot iedere class. De class “Destroyer” is bijvoorbeeld alleen maar toegankelijk voor de Gon. Daarom zijn de verschillende races per class hierboven alvast toegevoegd. Er zijn in totaal zeven classes: Blade Master, Destroyer, Summoner, Force Master, Kung Fu Master, Assassin en Blade Dancer.

img_blade_and_soul_2

Classes
Blade Master: Blade Master is een een class die redelijk moeilijk is om goed te kunnen spelen, maar daarnaast heeft deze class ook niet echt een zwakke punt. De Blade Master draait vooral om snelheid en actie en reactie. Je zal om jouw vijand heen moeten manoeuvreren om zo het juiste moment te vinden om toe te slaan.
Destroyer: De Destroyer is geen extreem moeilijke class om te spelen. Het is een class met extreem veel kracht. Je wordt gezien als de grootste bedreiging in de buurt, waardoor je direct de aandacht zal trekken van je vijand. Daarnaast zwaai je vooral rond met een enorme bijl.
Summoner: De Summoner is een goede class om mee te beginnen. Als Summoner vecht je samen met een schattige kat, je familiar. Je stuur je familiar af op de vijand en vervolgens kan je zelf op een afstand verschillende aanvallen af vuren.
Force Master: Force Master is ook een goede class om mee te beginnen. Force Masters doen vooral veel schade op afstand, maar ze hebben weinig health. Dit betekent dat je goed moet kunnen ontwijken om zo niet snel dood te gaan.
Kung Fu Master: Kung Fu Master is een ontzettend moeilijke class. Dit is geen aanrader voor iemand die nieuw is in de wereld van MMORPGs. Kung Fu Masters kracht ligt in de wisseling tussen aanvallend en verdedigend spelen. Kortom, het draait allemaal om precisie en timing.
Assassin: Assassin is ook geen makkelijke class om te spelen. Met vuur aanvallen en gif probeer je de vijand uit te schakelen. Daarnaast kan je vijanden ook in de val lokken. De assassins vaardigheden draaien om het idee dat ze een vijand snel uit kunnen schakelen zonder dat de vijand het door heeft. Kortom je hebt wel wat skill nodig om dit goed te kunnen timen en uit voeren.
Blade Dancer: Een Blade Dancer is ook een goede class om mee te beginnen. Blade Dancer fuseert de kracht van de Blade Master class met de vaardigheden van de Lyn. Deze class draait vooral om snelheid en om het aan elkaar koppelen van aanvallen. Het enige waar je goed op moet letten is je Focus. Dit is namelijk de brandstof voor al je aanvallen.

img_blade_and_soul_4

De laatste keuze die je dan nog moet maken is bij welke factie je aansluit. Er zijn namelijk twee verschillende facties genaamd The Cerulean Order en The Crimson Legion. The Cerulean Order draait om de volgende ideeën: orde, controle en samenwerking. Terwijl The Crimson Legion draait om het idee dat iedereen vrij is en dat er geen regering nodig is om orde te behouden. Regeringen raken toch corrupt.

Tot nu toe heb ik het spel een klein stukje gespeeld. Het is een ontzettend mooie game. De wereld waarin je start ziet er prachtig uit. Ik moet toegeven dat ik wel nog even moet wennen aan de controls, aangezien ik andere MMORPGs ben gewend, maar dit zal vanzelf wel verbeteren. Tot nu toe bied deze game veel variatie in zowel gameplay als characterisation en ik kan niet wachten om verder te spelen. Heb jij Blade and Soul ook al gespeeld? Laat me weten in de comments welke race en class je hebt gekozen en, nog belangrijker, laat me weten wat je van deze game vindt.