Eigenlijk hadden we afgesproken voor deze vierde keer een zo mooi mogelijk level te maken, maar Celine en Laura konden de verleiding moeilijk weerstaan om niet toch een moeilijk level te maken. Met een akelig resultaat voor Laura, want Celine maakte het haar zo moeilijk dat…

Celine’s Level: 247A-0000-00A3-89BF

IMG_MarioMaaksters_Celine

Celine: Op Yoshi’s rijden is het leukste wat je in Super Mario kan overkomen. Ik dacht laat ik eens aardig zijn en een Yoshi cadeau geven! Wat je vaak ziet is dat makers is weggeven. Ik wilde niet dat Yoshi het hele level mee ging dus had ik een tunnel bedacht waar je van Yoshi af zou stappen. Omdat de tunnel één blokje hoog is kan alleen Mario hier doorheen. Aan het einde van de tunnel staat een geldkanon en een Koopa Troppa op jou te wachten. Laat je niet afleiden in dit level want zo moeilijk is hij niet.

Laura: Het leuke aan dat Celine net een stapje verder is dan ik in Super Mario Maker, is dat ik door haar levels altijd verrast word. Zo ook hier, want vandaag kreeg ik een Yoshi cadeau, hoera! Even had ik het gevoel dat ik de wereld aankon, maar dat bleek niet bepaald de realiteit. Eerst dacht ik dat ik Yoshi al vrij snel moest achterlaten omdat er een gangetje was waar alleen kleine Mario doorkon, maar na een tijdje lukte het me toch om Yoshi er doorheen te duwen. Handig, want ik kon Yoshi’s pantoffeltjes mooi gebruiken om over spikes heen te springen. Waar ik echter om wat voor vage reden dan ook niet in wist te slagen, was om het fijne geld-valluik te overleven waarbij ik snel naar rechts moest zien te komen om niet te pletter te vallen. Juist omdat dat al wat verder was in het level, en het zo’n gedoe is om Yoshi door die tunnel te duwen, heb ik het opgegeven. Je leest het goed: Het is me niet gelukt om Celine’s level te finishen, terwijl ik voor mijn gevoel wel heel erg dichtbij het einde was!

Laura’s Level: 6824-0000-00E1-ED0F
IMG_MarioMaaksters_2

Laura: Ik wilde eigenlijk een heel mooi level maken, maar ik besloot gaandeweg dat het veel leuker is om het juist een beetje moeilijk te maken. Elke week probeer ik zoveel mogelijk van de nieuwe mogelijkheden die ik krijg in mijn level te stoppen. Ditkeer was dat het eindbazenlevel, dus vandaar dat ik het ‘lava-treintje’ heb ingezet. Op zich is mijn level niet heel erg moeilijk. Ik wil nog wel eens een mooi level maken, maar dat als ik meer mogelijkheden tot mijn beschikking heb.

Celine: Het lava uit Laura haar level komt onderhand mijn neus uit stromen. Ik werd er helemaal gek van! Een doodshoofdtreintje loodst je door het level maar niet geheel vanzelfsprekend. Tijdens deze treinrit vliegt de lava je om de oren. In Laura haar level kan je al vrij vroeg een paddenstoel pakken. Na een aantal keer af te zijn gegaan, kom ik er achter dat deze paddenstoel misschien wel de redding van het level is. Als je namelijk een keer wordt geraakt dan krimp je en begint Mario te knipperen. In deze paar secondes is Mario immuun voor alles. Zo wist ik langs de twee Bowsers op het einde te komen

Over twee weken zijn we weer terug met alweer de vijfde Super Mario Maaksters. Benieuwd waar we dan weer mee komen, check de site! En als je zelf nog fijne uitdagingen hebt, drop ze dan in de reacties.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.