Until Dawn is een van de meest schrikwekkende games die dit jaar zijn verschenen. Op YouTube kun je zien hoe streamers schreeuwen, opspringen en op andere wijzes sidderen van angst. Horrorgames zijn niet voor iedereen weggelegd. Speel jij ze wel, en hoe dan? De ene Female-Gamer durft niet te spelen, en de ander speelt in het donker met het geluid hard:

Artikel_FAQ_Mirjam

Samen met iemand en dan mag het best donker zijn met het geluid heel hard!

Artikel_FAQ_Patricia

Ik speel ze niet! Maar stel dat ik er eens eentje zou spelen, dan midden op de dag en zo min mogelijk geluid!!

Artikel_FAQ_Maike

Niet, want ik ben ontzettend snel bang en ik zou waarschijnlijk nachtmerries krijgen. Al moet ik toegeven dat ik wel af en toe gameplay videos kijk van horror games op YouTube. 

Artikel_FAQ_Laura

Ik speel ze niet vaak, maar als ik ze speel dan doe ik dat meestal niet helemaal in het pikkedonker. Niet omdat ik bang ben, maar omdat ik anders in slaap val. Ik schrik niet zo snel in het algemeen, maar ook niet bij horrorgames of -films. Toen ik Until Dawn speelde, was ik wel lichtelijk geschrokken van een soort hondenbeest die ineens uit een badkamerkastje kwam rennen, maar dan ben ik vooral van binnen even van: Oh ja, oke, en dan ga ik weer door. Ik was hem aan het streamen op dat moment, en je ziet totaal geen verandering in mijn lichaamshouding of ogen ofzo, heel gek.

Artikel_FAQ_Celine
Overdag met het geluid heel zacht en veel gevloek van mij als ik weer eens schrik van een goede jumpscare.

Artikel_FAQ_Sandra

Ik speel nooit horrorgames, ik herhaal: nooit. Ik ben een echte angsthaas en als ik dan al een eng stuk moet spelen in een spel, dan is dat toch echt overdag met de gordijnen open. Het geluid staat dan zodanig zacht dat het mij in ieder geval niet aan het schrikken kan maken.

Artikel_FAQ_Sam

 

 

 

Een van de eerste enge games die ik heb gespeeld was Project Zero (Fatal Frame) op de Xbox. Mijn hemel wat was dat een creepy game. Ik zat helemaal alleen met de dekens om me heen, op mijn verduisterde kamer met mijn neus op het televisiescherm te spelen. Ik kan je zeggen dat mijn rikketik (hart) aardig tekeer ging. Tegenwoordig speel ik scary games het liefst met Heather. Samen schrikken is toch wel een stuk leuker dan alleen.

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.