Tijdens de Casual Connect in Amsterdam mocht ik al even spelen met Mayan Death Robots. De stijl en naam sprak me meteen al aan. Dit moest wel een te gekke studio zijn wanneer je Maya’s met Robots combineert en zie ik daar nu ook Aliens?

Mayan Death Robots is ontwikkeld door Sileni Studios. Karel Crombecq (lead designer & programmer) en Erwin Heylen, zijn in januari 2012 met deze studio begonnen. Gelukkig hebben ze regelmatig hulp van enthousiaste stagiaires om zo te werken aan hun project Mayan Death Robots. De game die niet alleen voor de PC uitgebracht gaat worden maar ook op de Xbox One en PlayStation 4.

img_mayan_death_robots_01

De game is nog niet volledig uit op Steam dus ik heb enkel de beta nog gespeeld. Dit was enkel in multi-player modus mogelijk dus iedere keer wanneer er iemand op bezoek kwam was het verplicht even Mayan Death Robots spelen. Nu was dit voor de meeste vrienden geen straf bijna allen houden wel van een potje gamen helemaal als ze me kunnen verslaan. Helaas gebeurde dit laatste soms erg vaak. Tijdens Casual Connect won ik met gemak van mijn tegenstander dus ik had een soort vals zelfvertrouwen opgebouwd.

Om een potje Mayan Death Robots te spelen kies je een van de verschillende robots uit en gaat daarmee een arena in. Je mag er of zelf een kiezen of je laat de game zelf een uitzoeken. Het is vervolgens belangrijk dat je de power core, gepantserd kistje, van de tegenstander vernietigd voordat hij/zij die van jouw vernietigd. Dit doe je door op een strategische wijze je tegenstander aan te vallen met verschillende rakketten. Je moet echter wel snel zijn want de tijd tikt door. Het is echt stapsgewijs vooruit denken en tegelijkertijd je stappen zetten.

img_mayan_death_robots_02

Je kan in de game niet alleen je tegenstander dwars zitten door flink wat rakketten af te vuren, maar ook door je verdediging sterker te maken. Zo kan je dus je power core flink inbouwen met een aantal sterke blokkendozen. Terwijl je flink aan het winnen bent of juist niet kan het voorkomen dat er een monster de arena binnenwandelt. Dit monster moet verslagen worden want anders maakt hij beide spelers een kopje kleiner. Deze gebeurtenissen geven een leuke afwisseling binnen de match. Zo ga je van tegen elkaar spelen naar co-op spelen.

De artstyle is op een leuke wijze gecombineerd met traditioneel uitziende Maya landschappen en futuristische robots met de nieuwste technieken. De kleuren spatten van het scherm af en de verschillende thema’s die de mappen rijk is zijn voorzien van leuke verrassende elementen. Zo zit er in een van de mappen een Chinese draak die maar wat graag even wilt laten merken wie de baas is.

Persoonlijk vind ik het erg leuk om zo nu en dan even een potje te spelen met vrienden. Ik ben erg benieuwd naar de single-player modus en vraag me af of ik die net zo leuk ga vinden. Het tegelijkertijd stappen zetten vind ik een fijne manier van spelen. Zo kan je soms balen van de stap die een ander zet en ben je echt bezig met strategisch spelen.

Mayan Death Robots is vanaf 20 november verkrijgbaar via Steam. Begin 2016 zal de game ook naar de Xbox One en PlayStation 4 komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.