Hier mijn verslag over Gamescom dag 3. In dit deel wilde ik eigenlijk mijn tips voor Gamescom met jullie delen. Echter stond mijn derde dag zo volgepland dat ik de tips in een andere post met jullie deel voor iedereen die volgend jaar Gamescom voor het eerst gaan bezoeken. Geloof me je zal me dankbaar zijn voor de tips. Mijn derde dag stond voornamelijk in het teken van Ubisoft aangezien ik daar bijna een hele middag mocht rond hangen.

In de ochtend mocht ik gelukkig even wakker worden bij Data Realms. Er werd een kop koffie voor me gehaald met een heerlijke muffin erbij. Maar goed uiteraard was ik er niet alleen voor de gezelligheid ik mocht er ook even heerlijk gamen. Data Realms is bekend van de goed ontvangen game Cortex Command. In de maand september is er leuk nieuws over Data Realms maar ik mag nog niet teveel verklappen dus houd onze site goed in de gaten. Dankzij de goede zorgen door de mannen van Data Realms kon ik met een gevulde maag en cafeïne door mijn aderen naar de Ubisoft stand.

Nu zeg ik wel stand maar ik hoefde me gelukkig geen weg te banen tussen alle gamers die rondliepen in de consumentenruimte. Ik kon heerlijk rustig wandelen in de business ruimte en zo naar de Ubisoft business stand. Op het programma staat Assassins Creed Syndicate, Rainbow Six Siege, Anno 2205, VR en Just Dance 2016. Oftewel dit gaat een leuke middag worden. Eerst even wat koffie want ik ben een beetje vroeg en ondertussen babbelen met wat andere journalisten.

Zoals gezegd mocht ik beginnen met Assassins Creed Syndicate. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ze niet allemaal gespeeld heb, sorry Assassins Creed fans. Maar toch was ik wel heel erg benieuwd hoe deze zou zijn. Ik mag spelen als Evie Frye de tweelingzus van Jacob Frye en in de missie moet ik Lucy Thorne omleggen. Je kan deze missie op meerdere manieren uitvoeren en persoonlijk koos ik voor de stealth manier. Dus eerst even zo rustig mogelijk de sleutel jatten van de sleutelbewaarder en dan stilletjes het kasteel insluipen om haar aan te vallen. De besturing was even wennen maar al snel kreeg ik het onder de knie. Nadat de missie was geslaagd vertelde de begeleider me dat ik de tweede was die op deze manier slaagde in de missie, dat maakte me best trots op mezelf.

Snel door naar de volgende ik mocht aan de slag met Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Dit vergde echt tactisch inzicht en overleg met de andere binnen je team. Hoewel ik dit soort games niet echt snel speel vond ik het eigenlijk best leuk. Mijn teamgenoten moeten me haast wel gehaat hebben want ik ben zo klunzig als het maar kan. Het tactische zicht scherm heeft wel een extra boost voor mij om het toch te proberen. Je hebt zo een goed overzicht en kan zo een plan van aanpak afspreken. Wil je een beetje het gevoel hebben hoe het is om in een speciale eenheid te strijden dan is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege echt een aanrader.

Toen was het tijd om naar een van mijn favoriete te gaan ANNO 2205. Helaas voelde ik tijdens het wachten een vermoeidheids-dip aankomen, oh help! Vol goede moed ging ik toch vooraan zitten met mijn notitieboek in de hand. Een rustige en kalmerende stem klonk in mijn oren die me vertelde over de beschaving en de aankomende reis naar de ruimte. En daar ging ik met de stem mee zwevend naar de ruimte met mijn ogen dicht. Ik schaamde me enorm en dit was nota bene DE game waar ik graag meer van wilde weten. Met het schaamrood op mijn kaken ben ik aan het einde van de presentatie naar voren gelopen om mijn excuus aan te bieden. Gelukkig begrepen ze hoe druk Gamescom is en vooral voor broekies zoals mij die zich te vol inplannen. Ik kreeg een coole stressbal mee en bestelde snel een espresso want ik moest aan de slag met Virtual Reality!

Nu zal ik heel eerlijk zijn ik ben/was erg sceptisch over Virtual Reality. Vaak heb ik toch het gevoel naar een scherm in een te zware bril te staren in plaats van dat ik het net echt lijkt. Wel lukt het VR-brillen vaak om me gigantisch duizelig en misselijk te krijgen. Maar deze keer niet, nee echt ik verbaasde me enorm toen ik de game Eagle Flight mocht gaan spelen. Je mag als een adelaar vliegen door de prachtige stad Parijs. Al snel voel ik dat mijn lichaam mee gaat bewegen en stel ik me voor dat het voor buitenstaanders erg grappig uit moest zien. Naast gewoon heerlijk vliegen is er de mogelijkheid voor competitie met de zogeheten Capture the Flag modus. De eerste keer verloor ik en de tweede keer won ik en dat gaf een enorme kick! Ik wil nu een VR-bril en deze game punt. Maar dit was nog niet alles we kregen ook een hint te zien waar Ubisoft op dit moment mee bezig is. Dit gebeurde door middel van het briljante stukje uit Far Cry 3 waarbij Faas vraagt of je de definitie van gek weet. Meer hierover hoor je later wel is zeker dat ze op de juiste manier bezig zijn de VR sessie voelde enorm leuk aan en ik was totaal niet misselijk of duizelig dikke plus dus.

Als laatste mocht ik samen met nog wat andere mensen gaan dansen met Just Dance 2016. Terwijl ik al nieuwe coole dansmoves gigantisch misdeed, werd stiekem alles gefilmd en nee de beelden zijn helaas verloren gegaan. Het is een functie die vele Just Dance fans zeker gaan waarderen en internet mag vele leuke nieuwe filmpjes verwachten de komende tijden. Leuk voor als oma een keer op bezoek is bijvoorbeeld. Overigens is het besturingssysteem ook veranderd nu kan je heel makkelijk je smartphone als controller gebruiken, zo heb je de Kinect niet meer nodig. Nu alleen zorgen dat je hem niet laat vallen.

Na deze drukke sessie bij Ubisoft ging ik op bezoek bij Abbey Games om daar alvast een kijkje te nemen bij hun nieuwe game en te spelen. Helaas kan ik er nog niet al te veel over zeggen maar nog even wachten en dan krijg je op onze site in September alles te lezen over de game en de studio! Ik ging ook even langs bij Action Henk want deze leuke game komt ook naar de console dus tijd om weer even te gaan spelen met deze game. Uiteraard zitten er weer een aantal extra’s bij deze versie en kan je eigen racetracks maken en delen. Na deze afspraak was ik op, gaar en moe maar goed er lag nog een uitnodiging van een feestje. Nu ben ik enorm eigenwijs dus uiteindelijk toch ook naar het feestje gegaan en daar een hele leuke manier van streamen gezien. Uiteindelijk weer moe naar mijn hostel gegaan en een flinke ervaring rijker en heel wat tips verzameld voor jullie die ik graag met je deel in de volgende post over Gamescom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.