Nu was ik ooit heel erg goed in hardlopen tegenwoordig doe ik dat liever in games. Speedrunners is daarmee de uitgelezen game om eens flink mijn digitale hardloop vaardigheden te testen.

Speedrunners is een game zoals de titel je al doet vermoeden waarin je flink hard aan het rennen bent. Nu klinkt dat op zichzelf niet al te spannend maar geloof me dat is het wel. Dit komt onder andere door de obstakels die je tegen komt terwijl je aan het rennen bent. Daarnaast zijn er nog drie andere renners die ook heel graag jou willen belemmeren.

Het tempo van deze game ligt hoog! Mijn hart ging enorm te keer en ik bewoog met mijn karakter mee. Wat vele ook zeggen dit helpt wel degelijk. Je identificeert je meer met het karakter en zijn omgeving daar ben ik van overtuigd. De game kan je alleen spelen maar het leukste is nog wel gewoon lekker met je vrienden rennen.
Dit is zowel offline als online mogelijk dus ideaal om tijdens een avondje met vrienden.

De game ziet er grafisch gezien vrij simpel uit. Door de gameplay heeft het ook niet zoveel opsmuk nodig om leuk te zijn. Je kan namelijk wapens gebruiken om je tegenstanders te saboteren. Eigen levels maken in de level editor en er zijn al 9 unieke mappen om in te spelen. Je moet rennen, vliegen, springen, vallen en vlug weer op staan anders val je van de screen en is het game over voor je.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kan je Speedrunners nu op Steam via Early Acces kopen voor alleen jezelf of als een pack voor jou en je vrienden. De game is nog steeds in ontwikkeling en dat merk je door verschillende bugs af en toe. Toch is het zeker de moeite waard en zo kan je mee denken met de game developers wat ik persoonlijk vaak leuk vind om te doen.  Wees wel gewaarschuwd want de potjes zijn erg verslavend!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.