Nog een paar maanden en dan komt hij: de iPhone 6s, een telefoon die qua uiterlijk juist weer groter schijnt te zijn dan de telefoons uit het vorige decennium.
Het maakt ons niet uit dat mensen het een koelkast noemen, in onze tas 
past hij toch. Of je nu zelf al aan een nieuwe iPhone toe bent of niet, Female-Gamers somt alvast onze favoriete mogelijke features van het apparaat op.

De eerste vraag die in ons opkomt als we iPhone 6s horen, is natuurlijk: die s, waar staat ie voor? Daar doen zich op internet gekke verhalen over de ronde. Zo is er een forum dat beweert dat het tot nu toe zo was met de s-en bij andere telefoons: iPhone 3Gs (Speed), iPhone 4s (Siri) en iPhone 5s (Security). iPhone 6s zou voor Snapshot staan. Andere mensen denken aan de s van Steve (Jobs, de oprichter van Apple) of Selfie.

Misschien is het wel van Screen, immers schijnt deze telefoon van een mooi groot scherm te worden voorzien. Zo’n groter scherm is niet de gimmick van iPhone 6, want concurrenten hebben dat ook. In samenwerking met T-Mobile sommen we de tofste mogelijke eigenschappen van het apparaat op. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua apps en overige mogelijkheden. Let wel, dit artikel is gebaseerd op geruchten, want Apple heeft nog niets officieel aangekondigd.

iPhone6-launch

Vandaag is roze
De opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt waarschijnlijk vooral door zijn omvang een eyecatcher, maar er zijn hardnekkige geruchten dat dit apparaat ook in het roze zal verschijnen. Dat kunnen we bij Female-Gamers natuurlijk alleen maar toejuichen, helemaal omdat we dan geen gekke stickers, skins of andere omhulsels hoeven te gebruiken om de standaard zwarte, zilveren en witte Apple-producten op te leuken.

Camera / Slow motion video
Als het goed is wordt de iPhone 6s voorzien van een betere camera, waardoor je straks nog vettere slow motion video’s kunt maken. Die feature zit ook al op de iPhone 5s en al onze redactrices die andere telefoons hebben, zitten regelmatig kwijlend te kijken naar opnames van speelse honden en feestende festivalgangers. Wat zien die slow motion videos er ontzettend awesome uit. We zijn benieuwd in hoeverre de iPhone 6s daarin verschil zal maken, maar het gerucht gaat dat de camera 12 megapixels zal tellen. Zo scherp!

iphone-4-broken-screen-repairBron: techwrlinfo

Niet zo breekbaar
Mijn vriend heeft elke twee jaar een nieuwe iPhone, maar weet daar altijd binnen een paar maanden een smijtphone van te maken. Het scherm zit binnen de kortste keren vol met diepe scheuren in het glas. Het is niet alleen heel oncomfortabel op het scherm kijken, maar ook nog eens gevaarlijk. Nu luistert hij niet naar mij, maar wellicht kan Apple hem wel bij zinnen brengen. iPhone 6s schijnt namelijk te worden voorzien van een andere behuizing, mogelijk aluminium, waardoor hij minder snel buigt of breekt en overall wat steviger is.

Shoppen met Touch ID
De Touch ID van iPhone 6s wordt nog beter doorgevoerd, waardoor je straks helemaal gemakkelijk veel te veel uitgeeft tijdens het online shoppen. Een simpele druk op je scherm en je vingerafdruk wordt geregistreerd om te betalen. Dit zijn dingen waar de wereld ten tijde van de Jetsons alleen nog maar van kon dromen. ‘Beeldbellen’ is natuurlijk al jaren normaal, maar iPhone 6S zal de wereld hopelijk weer een stapje verder in de toekomst zetten.

Fijne dingen van eerdere iPhones zijn terug
“What song is playing?” Shazam is ingebouwd in Siri en dat betekent dat je met die vraag direct een perfect antwoord krijgt van de virtuele iPhone-assistent. Het is zo fijn dat dat kan en we zijn blij dat Siri ook op iPhone 6s hoogstwaarschijnlijk weer wordt voorzien van Shazam. Weet je even niet meer hoe een liedje heet, dan luistert je telefoon en geeft hij je het antwoord. Het is heerlijk als een telefoon je een antwoord kan geven op iets waar je zelf maar moeilijk achter kunt komen, zoals bijvoorbeeld ‘wie speelt de hoofdrol in Magic Mike’?

De smartphone kan je ook helpen als je op festivals bent; het ene moment loopt Vriendin Y naast je, het volgende is ze ineens in de menigte verdwenen. Er zit maar een ding op: locatie delen met vrienden! Met deze feature, die Find My Friends/Vind Mijn Vrienden heet, hoef je dus nooit meer een meeting point af te spreken waar dan vervolgens toch niemand heen gaat. Het is een mogelijkheid die ook op eerdere iPhones zit, maar die wij graag wederom gebruiken op iPhone 6s.

line-disney-tsum-tsum-01-700x393

Meer geheugen voor meer apps
Aangezien ik enorm verslaafd ben aan Tsum Tsum, is het tof om die game straks op een groter scherm te kunnen spelen. Eigenlijk zou ik ook graag Disney Infinity 2.0 op mijn telefoon zetten, maar die app heeft heel veel ruimte nodig en die heeft mijn huidige smartphone niet. iPhone 6S schijnt te worden uitgerust met aanzienlijk meer geheugen (standaard 16GB in plaats van 32GB) en dat is natuurlijk essentieel in een tijd dat mensen steeds meer apps gebruiken. Realiseerden Sony en Microsoft zich dat ook maar zo op tijd..

iPhone 6s verschijnt hoogstwaarschijnlijk in september in de winkel en de officiële aankondiging van Apple wordt eind augustus verwacht.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.