Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Secrets of the Past – Mother’s diary.

Jouw pleegouders hebben je ooit gevonden in een wiegje voor hun deur, met een briefje van je moeder en een houten kistje. Ze hebben je nooit verteld van de brief of van het kistje, maar nu je 18 bent zeggen ze je dat ze je het houten kistje vandaag moesten geven. Het kistje zet je wereld op zijn kop, want de reden waarom je moeder jou heeft achtergelaten bij deze mensen lijkt niet te zijn wat je altijd vermoedde. Het kistje bevat een medaillon en zodra je het medaillon om doet krijg je een visioen. Een vrouw loopt rond met een wiegje buiten. Je lijkt de locatie te herkennen en een spannend avontuur begint zich te ontvouwen.

img_secrets_of_the_past_mothers_diary_1

Met korte visioenen wordt je door de omgeving om het huis van je pleegouders geleid. De visioenen zijn soms onsamenhangend of kort, maar hebben allemaal een belangrijke sleutelrol in het ontrafelen van de geschiedenis van je moeder. Door de visioenen achterna te jagen kom je steeds meer te weten, maar hiervoor moet je wel diverse obstakels overwinnen zoals gesloten hekken, overstroomde rivieren en nog veel meer. Ieder obstakel kan overwonnen worden door één of meerdere voorwerpen te vinden die je kunnen helpen. De voorwerpen liggen in de directe omgeving of in een zoekscène waar je een lijst met voorwerpen moet vinden. Sommige voorwerpen zitten goed verstopt in de omgeving en daarom moet je goed zoeken.

img_secrets_of_the_past_mothers_diary_3

Hoewel de voorwerpen die je kunnen helpen in de omgeving goed opgaan, gaan de zoekscènes niet goed op in de omgeving. De afbeelding waarin je alle voorwerpen moet vinden lijkt niet thuis te horen in de omgeving waarin je personage staat. Het is rommelig en staat bomvol met voorwerpen om je af te leiden, maar wanneer je verder gaat met het verhaal sta je bij een prachtige oude brug, zonder rommel. De puzzels en minigames die je tussendoor tegenkomt zijn afwisselend makkelijk of uitdagend en geven een prettige afwisseling. De echte aandachtstrekker voor deze game zijn de prachtige graphics en de mooie langzaam ontknopende verhaallijn, die je langzaam steeds verder meeneemt in een vreemd mysterie.

img_secrets_of_the_past_mothers_diary_2

[b]Conclusie:[/b]
Secrets of the Past – Mother’s diary is een prachtig ogend zoek en vind spel met een aangrijpende en spannende verhaallijn. Langzaam ontknoop je de mysteries over je moeder wat haast het gevoel geeft van een detective. De omgevingen zijn prachtig ontworpen en laten je tot rust komen. De voorwerpen gaan mooi op in de omgeving, al lijken de zoekscènes niet altijd bij de rest van de omgeving te passen. Ontrafel jij het mysterie van je moeder? Waarom heeft ze je achter gelaten bij het pleeggezin?

Secrets of the Past – Mother’s diary is op [url= http://www.denda.com/store/product/10470085-secrets-of-the-past-mother-s-diary] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.