Nintendo liet deze week onze oren klapperen toen het haar cijfers bekendmaakte. Niet zozeer omdat we de getallen zo fascinerend vonden, maar omdat werd aangekondigd dat Nintendo een licentie heeft gesloten met de pretparken van Universal Studios voor Nintendo-attracties. Daarvan slaat bij ons meteen de fantasie op hol en die ideetjes deel ik, Laura, graag met je.

Donkey Kong jungle rivierbootjes

Dit wordt een combinatie tussen de boomstammetjes en de It’s A Small World After All (ja, van dat liedje dat dagen in je hoofd blijft hangen, graag gedaan), want we maken een attractie waarin het ene moment een rustig boottochtje is waarin je allemaal dingen met bewegende poppen van Donkey en zijn familie kunt bekijken. Zo zijn ze aan het tennissen, bananen aan het eten en liaan aan het slingeren, allemaal met een grappige inslag. Lachend zit je vredig in je bootje, maar dan gaat er ineens een luik open naar buiten en stort je naar beneden! De ride gaat vervolgens weer naar binnen maar het water voert je veel sneller en je gaat door de wat donkerdere plekken in de jungle, waarbij je grappige vijanden uit de Donkey Kong-franchise ziet.

IMG_Attracties_1

 

Zelda-achtbaan (hout)

Zelda is zo’n klassieker, die verdient een klassieke attractie. Een van de duurste, ruimte-innemers van een pretpark zijn de houten achtbanen en laat dat nou precies zijn wat we willen zien van Zelda. We zien zo voor ons dat je een groen treintje hebt met Link en een paarsig of lichtblauw treintje hebt met Zelda, en dat je onderweg af en toe door donkere tunnels gaat waarin je dan badguys uit de Zelda-franchise ziet staan (wederom bewegende poppen). Dit wordt een achtbaan die niet over de kop gaat, maar je door de vele op- en afdalingen de vlinders in je buik geeft. Net zoals wanneer je Zelda speelt, toch?

IMG_Attracties_2

 

Luigi’s Mansion spookhuis

Dit is een hele voor de hand liggende, omdat het simpelweg al vanaf de eerste game een geweldig concept is. Je neemt plaats in een karretje en wordt door het hele spookachtige huis geleid. Je krijgt een soort zapper in je handen (sorry, maar stofzuigen gaat echt niet lukken) waarmee je spoken die tevoorschijn komen moet neerschieten. Via infraroodlasers of andere techniek wordt score bijgehouden, die aan het einde van de rit nog even voorbij komt per karretje. Deze ride is niet alleen leuk schieten, maar heeft ook verrassende twists, bochten, afwisselende snelheden en natuurlijk griezelmomenten.

IMG_Attracties_3

 

Mario rollercoaster

Nog een rollercoaster, want die mag je zeker niet missen in een pretpark. Dit is geen houten achtbaan, maar meer een Goliath-achtige rollercoasterconstructie. In de Mario rollercoaster ga je over de kop en kun je ervan uit gaan dat je er helemaal verfrist en half bang weer uitkomt. Dit is de spannendste attractie uit dit Nintendo-deel, en vooral de wachtrij (die uiteraard altijd heel lang is) is tof. Er zijn namelijk allemaal bekende types uit Mario te vinden. Zo ligt Princess Peach in het gras te dagdromen en zie je even verderop in de rij een Toad die aan het schommelen is. De Mario rollercoaster zelf is uiteraard rood met blauw geschilderd en heeft op zijn minst een moment waarin je in een tunnel komt stil te staan om vervolgens gelanceerd te worden met je treintje, waarbij je dan uiteraard een van die bekende Mario-uitroepen hoort.

IMG_Attracties_10

 

Kirby’s kauwgomballenschieters

Kirby lijkt net een kauwgombal, dus is er een attractie genaamd Kirby’s kauwgomballenschieters (wat kan ons het schelen hoe dat wordt vertaald naar het Engels!), hierin krijg je een soort pistooltje in je hand en moet je op dingen ‘schieten’ met laserlicht. Het is een beetje zoals Luigi’s Mansion, maar dan wat kinderachtiger en meer roze. Mochten kinderen te bang zijn voor het spookhuis, dan kunnen ze alsnog een schietwedstrijdje doen in Kirby’s kauwgomballenschieters.

IMG_Attracties_6

 

Princess Peach parapluutjesparade

Dit is een van mijn favorieten, een soort fatamorgana waarin je in een omgekeerd Princess Peach-parapluutje op het water zit. Het zou nog leuker zijn als we in deze attractie langs al Peach d’r emoties gaan, zodat het zelfs gaat regenen, en het bootje soms enorm heen en weer schudt omdat ze boos is. De omgeving van deze boottocht is de binnenkant van het paleis, dus je ziet Peach d’r kamer, je ziet waar ze eet, enzovoorts.

img_attracties_11

 

Mushroom Kingdom restaurant

Er moet ook altijd veel gegeten worden in attractieparken, dus is er een Mushroom Kingdom restraurant. Hierin kun je Toadburgers bestellen die eruit zien als een Toadje van de bovenkant. Ook zijn er Triforce-tosti’s te koop en natuurlijk Wario’s Wonderlijke limonade (wat gewoon citroenlimonade is, immers is Wario toch al geel). De prijzen zijn natuurlijk heel hoog, maar je krijgt bij je ticket voor het park een stripje Mario Coins, wat als betaalmiddel geldt in het pretpark. Ze zijn ook los te koop, mocht je op een shopping spree zijn.

IMG_Attracties_0

Metroid spaceships

Iets meer spanning vinden we in de Metroid Spaceships, dit is een hele snelle ride waarin je met je karretje onder een rails hangt. Denk Eftelings Droomvlucht, maar dan met een spacethema en veel sneller. Voordat je daar komt, moet je echter eerst gelanceerd worden in space, en dat wordt op een Tower of Terror-achtige manier gedaan. Deze attractie is niet voor de kleintjes…

IMG_Attracties_7

 

Tot slot is er natuurlijk ook een autobaan waarin we ons even in Mario Kart wanen, die een beetje zo wordt gemaakt als de Cars-ride in Disneyland Los Angeles. Klinkt awesome toch? Ik kan niet wachten tot ik daarna in een souvenirwinkel kom vol games, knuffels van Peach en vrienden, en natuurlijk t-shirtjes. Als we straks naar Universal willen om een van deze rides te nemen (uiteraard leest Nintendo dit artikel en worden de blauwdrukken direct gemaakt), dan moet je wel diep in de buidel tasten. Je moet daarvoor namelijk naar Amerika, Singapore of Japan. Er zijn geen Universal-parken in Europa, vooralsnog.

Bewaren

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.